Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
IDEMOOO!

VIDEO Hrvatski vaterpolisti u Zagrebu se pripremaju za OI, vjera u medalju je velika

Iako na Olimpijske igre odlaze kao svjetski prvaci, izbornik Tucak smiruje euforiju.

 A nakon što su Vatreni s Eura otišli kući, hrvatski navijači polako se okreću skorašnjim Olimpijskim igrama. Točno mjesec dana uoči prve utakmice Barakuda u Parizu, hrvatski vaterpolisti okupili su se u Zagrebu za drugi dio priprema. Prvi dio odradili su u Sloveniji, a u nedjelju ih očekuje prijateljska utakmica protiv Mađarske.

Barakude od danas u Zagrebu nastavljaju pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon dva teška tjedna u Kranju, izbornik Tucak za Zagreb je pripremio drugačiji program.

''Od jutros počinje druga faza u kojoj je naglasak na trening-utakmicama. Sutra nam, u subotu, dolaze Mađari. Fantastična, vrlo jaka reprezentacija s kojom ćemo odigrati 4 trening-utakmice, od kojih će jedna biti službena i otvorena za javnost. Zatim smo dan-dva sami u radu, a potom putujemo u Italiju na jaki turnir na Sardiniji gdje nas čekaju momčadi Italije, Španjolske i Grčke'', rekao je Tucak.

Izbornik u Zagrebu na raspolaganju ima 19 igrača, 3 manje u odnosu na Kranj. To su igrači koji su osvojili svjetsko zlato u Dohi u veljači, kao i europsko srebro mjesec ranije u Zagrebu. No, uz njih je i povratnik u reprezentaciju 36-godišnji olimpijski pobjednik, te dvostruki svjetski i europski prvak Maro Joković.

''Ništa se ustvari nije promijenilo način priprema i samo ozračje je stvarno isto. nije bilo potrebe za prilagodbom, došao sam na poznati teritorij. Ekipa me odlično prihvatila i stvarno ovaj period koji je odrađen je stvarno prošao u stvarno jednom radnom obiteljsko prijateljskom ozračju'', rekao je Maro Joković.

Joković se od reprezentacije oprostio 2021.-ve, ali suigrači su složni - sada samo nastavlja gdje je prije 3 godine stao.
Marko Bijač je uoči početka reprezentativnih priprema kapicu grčkog Olympiakosa zamijenio onom splitskog Jadrana, gdje će mu kapetan biti najbolji strijelac reprezentacije Jerko Marinić Kragić. .

Marko Bijač je došao po meni najbolji golman na svijetu trenutno, stvarno veliko pojačanje kluba. Bilo je tu odlazaka, dolazaka... vjerujem da možemo.

Iako na Olimpijske igre odlaze kao svjetski prvaci, izbornik Tucak za kraj poručuje.

''Mi želimo odigrati jedan vrhunski olimpijski turnir. Zadnjim rezultatima smo pokazali da imamo... Na to što su ti momci pokazali. ¸

A Tuckovi momci u nedjelju će pokazati kako izgledaju nakon prvog dijela priprema, jer u Zagreb stiže sjajna mađarska reprezentacija s kojom će Barakude odmjeriti snage na bazenu Mladosti od 20 sati i 30 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider