Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U lovu na Igre

Hrvatski sportaši u velikim problemima: Vlada pravi cirkus, košarkaši možda bez NBA igrača u kvalifikacijama?

Hrvatski sportaši iz dana u dan ostaju bez šansi da dohvate Olimpijske igre, a situacija je tim gora što im je na snagu stupila zabrana treniranja na svojim borilištima...

Nakon što je objavljeno da Olimpijske igre u Tokiju ostaju u istom terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza, nastao je pravi cirkus oko hvatanja normi i kvalificiranja za Igre.

Mnogi kvalifikacijski turniri se otkazuju, sportaši iz dana u dan ostaju bez šansi da dohvate Igre, a situacija je tim gora što im je na snagu stupila zabrana treniranja na svojim borilištima.

Jutros su došli na trening, no vrata bazena bila su zatvorena. Nema sumnje da je plivanje ovim zabranama posebno pogođeno.

Marco Asensio, Lucas Vazquez, Gareth Bale (Foto: AFP) Zvijezda Real Madrida šokirala šefove Kraljevskog kluba: Objavio video koji bi mu mogao prisjesti divider

"Najviše problema imamo s provođenjem treninga, s obzirom na to da su svi objekti zatvoreni. Rijetki u Europi dozvoljavaju uopće plivanje", kazao je izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Lovrenco Franičević.

Igre su, za sada, ulovili splitski dijamanti Franko Grgić i Marin Mogić. Deset ih je s B normom i oni su u problemu.

Istu priču pričaju i atletičari.

"Po ovoj odluci ne mogu trenirati, ali treba se naći neko rješenje. Jer to nije puno, to je stotinjak ljudi", rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

gol expired Kad je Raul bio rudar: Kako je pronašao sreću nakon što ga je Real hladno odbacio, pa mu se ipak poklonio divider

S druge strane, izdat je naputak da se zatvaraju sportska borilišta, sportske dvorane, teretane. Atletika ima za sada četiri predstavnika, i nekoliko njih koji su jako blizu.

Hrvatski karate savez slavi 50 godina. Ivan Kvesić im je poslao najbolju čestitku plasmanom na Igre. Karate na igrama debitira, tako da su tu kvalifikacije krenule ranije.

Što se tiče košarke, Hrvatska lovi igre preko kvalifikacijskog turnira koji se treba održati u Splitu krajem lipnja.

Lewandowski na koljenima (Foto: AFP) Lewandowski progovorio o interesu Reala i namjerava li napustiti Bayern: "Zvali su me Ronaldo i Ramos" divider

"Ne znam, mislim da će teško biti odigrati u tom terminu kvalifikacije, jer mi ne znamo što će NBA reći. Jer ako će NBA liga odraditi puni format nakon pauze, onda ćemo mi biti bez NBA igrača", rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Prevedeno, košarkaši će Igre vidjeti samo ako osvoje ovaj turnir, čije je domaćinstvo vlada platila više od 20 milijuna kuna.

"Novac koji je hrvatska vlada platila, ako se turnir ne odigra, moramo dobiti nazad. Tako da nas ne dovode u situaciju da nam konkretno 15.5. ili 1.6. kažu turnira nema, a mi smo već uplatili 80, 90 posto sredstava", zaključuje Vranković.

gol expired Prve teške posljedice koronavirusa u nogometu: Prvoligaš otpustio osmoricu igrača divider

Slijede dani neizvjesnosti za naše olimpijce i one koji to sanjaju postati. Neka potraju što kraće. Jer s obzirom na okolnosti od ovih Igara teško da možemo puno očekivati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider