Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rizično ponašanje

Zvijezda Real Madrida šokirala šefove Kraljevskog kluba: Objavio video koji bi mu mogao prisjesti

Ofenzivni veznjak Real Madrida Marco Asensio oporavlja se od teške ozljede koljena…

Marco Asensio, Lucas Vazquez, Gareth Bale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marco Asensio konsternirao je liječničku službu i šefove Real Madrida nepromišljenim ponašanjem, piše Mundo Deportivo. Asensio se oporavlja od teške ozljede koljena koju je zaradio još prošlog ljeta.

gol expired Tuga na Otoku: U dobi od 35 godina preminuo legendarni nogometaš Cardiffa divider

Ofenzivni veznjak Reala objavio je video na jednoj društvenoj mreži u kojem se vidi kako se zabavlja s loptom u dvorištu svoje kuće. Problem nije u tome što je Asensio radio s loptom već što je to radio  na rubu bazena, i to u kopačkama.

Tehniciranje u kopačkama pored bazena, i to još na mokroj i skliskoj betonskoj površini, jako je rizično. U Realu smatraju, doznaje Mundo Deportivo, da se Asensio neodgovorno ponio, ugrozio je svoje zdravlje, a još je k tome sve javno objavio na društvenoj mreži.

gol expired Kad je Raul bio rudar: Kako je pronašao sreću nakon što ga je Real hladno odbacio, pa mu se ipak poklonio divider

Profesionalnim nogometašima, posebice skupocjenim igračima koji igraju velikim klubovima poput Reala, strogo su zabranjene rizične tjelesne aktivnosti, pogotovo ako se oporavljaju od teških ozljeda. Za takvo ponašanje predviđene su disciplinske mjere. Asensio bi mogao biti financijski kažnjen.    

Inače, Asensio se dobro oporavlja, čak bi se mogao vratiti na travnjak krajem ove sezone. U tom smislu ide mu na ruku pomicanje kalendara, odnosno obustavljanje svih natjecanja zbog krize s koronavirusom.

gol expired Prve teške posljedice koronavirusa u nogometu: Prvoligaš otpustio osmoricu igrača divider

Asensio bi mogao biti od velike koristi Realu u završnici sezone, posebice ako se Kraljevski klub uspije plasirati u četvrtfinale Lige prvaka. Međutim, svako eventualno kašnjenje u procesu oporavka zbog neodgovornog ponašanja značio bi nepovratan korak unatrag u cilju da bude koristan klubu.

Asensio je sredinom srpnja prošle godine u prijateljskoj utakmici s Arsenalom pretrpio puknuće prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena nakon duela s Pierreom-Emerickom Aubameyangom. Bio je to veliki udarac za samog igrača, ali i njegov klub. U Realu su očekivali da bi ove sezone mogao igrati vrlo važnu ulogu u momčadi Zinedinea Zidanea.

Lewandowski na koljenima (Foto: AFP) Lewandowski progovorio o interesu Reala i namjerava li napustiti Bayern: "Zvali su me Ronaldo i Ramos" divider

Asensio je morao na operaciju koja je uspješno provedena. Potom je započeo višemjesečni program oporavka. Individualnim treninzima u Realovu trening-centru Valdebebasu vratio se sredinom siječnja.

Prognoze su bile da bi mogao biti na raspolaganju Zinedineu Zidaneu krajem travnja ili početkom svibnja. Budući da je jasno kako će sezona biti značajno prolongirana, Asensio će imati dovoljno vremena da se vrati u solidnu formu i da svoj obol u završnici sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider