Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Premijera na SP-u

VIDEO Horvat i Musa: "Cijele pripreme smo gledali samo Egipat i samo smo na njih fokusirani"

Hrvatska i Egipat igraju prvu utakmicu u skupini G na Svjetskom prvenstvu u Jonkopingu s početkom u 20.30 sati.

Egipat je jedna ozbiljna reprezentacija koju respektiramo, ali smo svjesni i svojih kvaliteta, izjavio je u četvrtak hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. siječnja održava u Poljskoj i Švedskoj.

Hrvatska i Egipat igraju prvu utakmicu u skupini G na Svjetskom prvenstvu u Jonkopingu s početkom u 20.30 sati.

"Egipat je ozbiljna reprezentacija, gazi u obrani, u tranziciji i u napadu. Respektiramo ih, ali smo svjesni svojih kvaliteta. To je jedna reprezentacija koja ima širok roster i dobru 6-0 iz koje vuku u leđa. Lijevi vanjski su ti koji donose puno odluka. Naša obrana je na to spremna, pripremili se na njihove individualne i kolektivne karakteristike", kazao je Horvat.

Nikola Karabatić protiv Francuske Francuska otvorila Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv domaćina Poljaka divider

"Spremni smo, odradili smo dobre pripreme. U principu, sve što smo htjeli smo i odradili. Očekuje nas rat svih 60 minuta gdje svi moramo biti koncentrirani i fokusirani i onda neće izostati dobar rezultat", nastavio je hrvatski izbornik.

Izjava Željka Muse:

Musa: Fokusirani smo isključivo na Egipat

Reprezentativac Željko Musa također da je hrvatska reprezentacija spremna.

"Vjerujem da je Hrvatska spremna, odradili smo odlične pripreme, dobro smo trenirali i mislim da smo odigrali zadnje dvije utakmice ok. Vidjeli smo što ne smijemo raditi i što moramo ispraviti", kazao je Musa osvrnuvši se na prvog suparnika na prvenstvu.

Hrvatska rukometna reprezentacija VIDEO Nakon 12 sati hrvatski rukometaši doputovali u Švedsku: "Idemo na trening izbaciti umor" divider

"Cijele pripreme smo gledali samo Egipat i samo smo na njih fokusirani. Tražimo kako da to najbolje izvedemo jer je ova utakmica bitna za nastavak natjecanja. To je ozbiljan protivnik koji igra brzo, tu je bitno da se mi što brže vraćamo u obranu, da smo kompaktni u obrani i da ne radimo puno tehničkih grešaka", dodao je.

"Povratak u obranu je najbitniji, iz toga zabijaju puno lakih golova. Trude se da to brže naprave, a ako se mi dobro formiramo i budemo gusti u obrani, mislim da da će to biti dobro za nas", zaključio je.

Hrvatska rukometna reprezentacija Počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu: Tko su favoriti i gdje je u cijeloj priči Hrvatska? divider

Hrvatska utakmice iz grupne faze igra u Jonkopingu, a nakon Egipta dva dana kasnije, 15. siječnja, čeka je dvoboj protiv Sjedinjenih Američkih Država, također u 20.30 sati. Hrvatski će rukometaši u istom terminu zaključiti natjecanje po skupini utakmicom protiv Maroka 17. siječnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider