Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fair-play ili "kuhinja"?

Francuzi imaju priliku izbaciti Hrvatsku s Olimpijskih igara: Hoće li "tankirati"?

Danas pada odluka o putnicima na rukometni olimpijski turnir u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija nevjerojatnom završnicom okrenula je utakmicu protiv Portugala i ostala u igri za plasman na Olimpijske igre.

Kao što je i bilo najrealnije za očekivati uoči kvalifikacijskog turnira u Montpellieru, odluka pada posljednjeg dana u koji Francuska ulazi sa četiri boda, Hrvatska i Portugal s po dva, dok je Tunis na nuli.

U teoriji, Tunis još može proći

Teoretski, Tunižani se također još uvijek mogu plasirati u Tokio i to u slučaju da pobijede Hrvatsku s barem osam golova (treba im tolika golema razlika jer su u prvom kolu izgubili od Portugala 34:27), a da onda Francuska u posljednjoj utakmici ovog kvalifikacijskog turnira nadmaši Portugal. Zatvorio bi se tada krug s tri reprezentacije po dva boda i Tunis bi bio najbolji, ali to se, uvjereni smo, neće dogoditi. Scenarij je to kojeg reda radi moramo spomenuti, čisto kao nešto što postoji u teoriji.

gol expired Francuska je razbila Tunis: Što to znači za Hrvatsku i Olimpijske igre? divider

Naravno, očekujemo da će Hrvatska u terminu od 18:30 pobijediti Tunis i onda nam ostaje čekati rasplet.

Problem je što Kauboji ne ovise sami o sebi

Nažalost, Kauboji ne ovise sami o sebi već o onome što će se dogoditi na utakmici Francuska - Portugal koja počinje u 21:00.

Ako ta utakmica završi pobjedom Francuza ili neriješeno - Hrvatska ide na Olimpijske igre. Uz našu reprezentaciju, plasirali bi se i Francuzi.

Ako Portugal pobijedi večeras Francusku s više od sedam pogodaka razlike - Hrvatska ide na Olimpijske igre, a u tom slučaju bi otpali Francuzi koji bi bili najlošiji u zatvorenom krugu s našom reprezentacijom i Portugalom.

gol expired Portugalski izbornik poludio zbog sudaca, za poraz okrivio nekažnjeni potez Duvnjaka: "Činilo se da znaju pravila. Sada ih više ne znaju" divider

Jedini scenarij u kojem Hrvatska može otpasti je da Portugal pobijedi Francusku s razlikom od jednog do šest golova. Tada bi se na Olimpijske igre plasirali Francuzi i Portugalci, a naša reprezentacija bi završila treća u skupini.

Francuzi u dilemi

I tu zapravo dolazimo do ključnog pitanja. Hoće li Francuzi nešto laganijim tempom igrati protiv Portugala? Domaćini kvalifikacijskog turnira samo u slučaju već spomenutog teškog debakla neće na Olimpijske igre, oni definitivno najbolje stoje uoči posljednjih 60 minuta i kao i u uvijek u ovakvim situacijama s pravom postoji bojazan od možebitnog lakšeg pristupa. Da ne okolišamo, strah od toga da će Francuzi pustiti Portugalu da ih pobijedi s jednim, dva ili tri pogotka razlike.

Ne bi bilo ni prvi, a ni zadnji put da se u rukometu dogodilo nešto takvo. Tim više jer se u ovom slučaju radi o Hrvatskoj kao velikom francuskom rivalu, ali i, što je najvažnije od svega, reprezentaciji koja će s pravom pucati na olimpijsku medalju ako dođe u Tokio. Francuska ima priliku riješiti se jednog ozbiljnog kandidata za olimpijsko odličje.

Hoće li ipak pobijediti fair-play ili rukometna "kuhinja", saznat ćemo večeras iza 22:00...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider