Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"puna mi je kapa"

Portugalski izbornik poludio zbog sudaca, za poraz okrivio nekažnjeni potez Duvnjaka: "Činilo se da znaju pravila. Sada ih više ne znaju"

Portugalski izbornik nije štedio suce koji su po njemu bili krivci za potpuni preokret Hrvatske u utakmici kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik portugalske rukometne reprezentacije Paulo Jorge Pereira bio je posebno ogorčen na suce nakon što je Hrvatska u ludoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre slavila u Montpellieru rezultatom 25:24. 

gol expired Tko vam je bio najbolji na utakmici Hrvatske i Portugala? divider

Pereira, čija je reprezentacija na početku drugog dijela povela 16:10, je većinu krivnje svalio na suce i njihov kriterij na samom kraju utakmice, kada su propustili kazniti Duvnjaka isključenjem. 

Naš kapetan je nehotice udario Portugalca u glavu, nakon čega su suci ostali nijemi, ali ne i izbornik Pereira. 

"Puna mi je kapa moralnih pobjeda i ovih sudaca koji su bili i na Europskom prvenstvu i sudili nam u utakmici za peto mjesto. Tada su znali pravila. Hrvatska je izgledala kao da će izgubiti. Mi još uvijek nemamo tu snagu u ovakvim ratovima. Hrvatska ima i uvijek je imala", rekao je portugalski izbornik Paulo Jorge Pereira.

gol expired Izbornik Horvat: "Isprike navijačima, ali navikli su na ovakve utakmice" divider

U samoj završnici utakmice, u trenucima kada je Hrvatska dostigla Portugalce i poravnala rezultat, Duvnjak je nehotice udario jednog portugalskom igrača u glavu. Suci nisu reagirali, a Kauboji su nakon toga zabili pogodak za pobjedu.

"Duvnjak je trebao dobiti crveni karton. Pogledali smo ponovljene snimke. Suci su procijenili da nije ništa. A mi smo još povrh toga igrali tri napada bez Ruija Silve. Da je dobio crveni karton imali bi igrača više i Rui ne bi trebao napustiti teren."

Portugalu sada slijedi okršaj protiv Francuske u kojem mora slaviti ako želi izboriti plasman na Olimpijske igre.

"Idemo vidjeti što možemo. Moramo se sabrati i odraditi još jednu dobru utakmicu."

Utakmica Francuske i Portugala na rasporedu je u nedjelju u 21 sat, dok će Hrvatska protiv Tunisa igrati od 18:30.

gol expired Inicijator velikog preokreta i najbolji igrač utakmice otvorio dušu nakon pobjede: "Nismo imali ni 15 sati odmora" divider

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider