Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
borba za tokio

Izbornik Horvat: "Isprike navijačima, ali navikli su na ovakve utakmice"

Nakon utakmice svoje dojmove je dao izbornik Hrvoje Horvat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Montpellieru pobijedila Portugal s 25:24 (9:12) i ostala u igri za Tokio.

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.

gol expired Tko vam je bio najbolji na utakmici Hrvatske i Portugala? divider

Nakon utakmice svoje dojmove je dao izbornik Hrvoje Horvat.

''Presretni smo, što reći! Očigledno ne možemo bez drame i traume, jučer smo jednu utakmicu izgubili koju smo trebali kontrolirati. Zato je sport zanimljiv i interesantan. Prvo poluvrijeme smo fulali dosta zicera, promašivali kontre, drugo poluvrijeme smo se imali u planu povući u varijantu 6-0 pa smo uspjeli tom obranom doći do tranzicije i željenih lakih golova'', rekao je Horvat za RTL pa dodao:

gol expired U jednom od najluđih preokreta u povijesti hrvatskog rukometa Kauboji su pobijedili Portugal i ostali u igri za Tokio divider

''Promašili smo dosta izrađenih šuteva u prvom poluvremenu, falio nam je šut izvana. Posegnuli smo za Pavlovićem koji je malo brži igrač, tu smo probali s izolacijom iznuditi koje isključenje, Cindrić je tu isto došao do izražaja. Vidjelo se da je obrana ona koja donosi rezultat. Drugo poluvrijeme je ona bila fantastična, ne smijemo podcjenjivati Portugalce, ipak se i njih nešto pitalo, imaju dva strašna pivota i to je jako teško braniti. Teško je izbrojiti sve emocije, trebam se smiriti. Sigurno mi je bilo traumatično, isprike, ali vjerojatno su gledatelji na ovo već od nas navikli.''

Sve je na dvoboju Francuske i Portugala

''Prilika se otvorila, treba ju prihvatiti objeručke, radi se o trkačkoj ekipi, obranom se dobivaju ovakve utakmice. Poštenje Francuske i Portugala? Apsolutno. Francuzi su reprezentacija jednog renomea i svakako će igrati sa sto posto snage'', zaključio je Horvat.
 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider