Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Vjerujem u odlazak na OI"

Inicijator velikog preokreta i najbolji igrač utakmice otvorio dušu nakon pobjede: "Nismo imali ni 15 sati odmora"

Ivan Čupić bio je glavni pokretač velikog preokreta Hrvatske protiv Portugala na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Čupić bio je definitivno najzaslužniji pojedinac zbog kojeg je Hrvatska kreirala nevjerojatni preokret protiv Portugala na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru za odlazak na Olimpijske igre. 

Da nije bilo njegove borbenosti, precizne i mirne ruke, te stava "nikad ne odustaj" Kauboji ne bi slavili protiv odličnih Portugalaca 25:24, nakon što su početkom drugog dijela gubili s čak šest golova razlike. U konačnici je odlučila jedna lopta i pogodak Cindrića pola minute prije kraja. 

"Jučer se do kraja lomila utakmica, danas također. Znali smo da nas čeka težak turnir i da će odlučivati nekoliko lopti o odlasku na Olimpijske igre", rekao je Čupić, strijelac devet golova iz isto toliko pokušaja. 

gol expired Tko vam je bio najbolji na utakmici Hrvatske i Portugala? divider

"Imali smo dobrih i loših trenutaka u igri, ali mislim da se dižemo, da se dobro rotira i da svi dobivaju priliku. Sutra imamo tu utakmicu s Tunisom i vidjet ćemo hoće li ovo sve biti dostatno za Olimpijske igre."

Razlog slabije igre danas u odnosu na susret protiv Francuske, kao i razlog za crne rupe u igri, Čupić vidi nedostatak kontinuiteta u rotacijama. 

"Nedostaje nam kontinuiteta u rotacijama da smo konkurentni za 60 minuta. Nismo imali ni 15 sati odmora između utakmica protiv Francuske i Portugala. Sutra moramo potvrdit ovu pobjedu i vjerujem u odlazak na Olimpijske igre. Mi ćemo se sutra boriti, pobijediti i vjerujem da će to biti dovoljno za odlazak u Tokio."

Utakmica protiv Tunisa na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18:30.

gol expired Izbornik Horvat: "Isprike navijačima, ali navikli su na ovakve utakmice" divider

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider