Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zaraženi idu kući

Horvat pozvao čak šestoricu novih na Euro: Stiže i Ivan Slišković!

Novi igrači dolaze na Euro, mogu igrati već u četvrtak protiv Crne Gore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je čak šestoricu novih igrača na Euro 2022.

''Nastavno na trenutnu situaciju, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat uputio je naknadne pozive sljedećim igračima: Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak "osiguranje" ukoliko se pojavi COVID-19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi'', objavio je HRS.

Očekivano je da će priliku protiv Crne Gore odmah dobiti Ivan Slišković, jedan od naših najboljih vanjskih igrača koje imamo. Slišković iza sebe ima dobre predstave u Portu i sigurno može pomoći svojim ubojitim udarcem prema golu.

gol expired Hrvatsku muče tri ogromna problema na Euru, ali veseli nešto što nitko nije očekivao divider

Slišković je zadnji put za Hrvatsku igrao na Svjetskom prvenstvu 2019., u karijeri je imao problema s ozljedama i mononukleozom, ali vratio se i spreman je za najveće stvari. Hrvatski navijači mu ne zaboravljaju odlične predstave na Euru 2016.

Debitira golman koji je igrao za Austriju

Riječ je o golmanu Kristijanu Pilipoviću, 26-godišnjem igraču rođenom u Đakovu, iza kojeg su već dva prvenstva koja nije igrao za svoju zemlju.

Pilipović je prije nekoliko godina dobio poziv u reprezentaciju Austrije, za koju je igrao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je tamo prvi golman, Austrija mu je sve dala, ali onda je shvatio da nije sretan i da mora nešto promijeniti. Sanjao je hrvatski dres, igrao je za Austriju, a navijao za Hrvatsku i pjevao hrvatsku himnu.

gol expired Evo što vam treba ako idete u Budimpeštu navijati za Hrvatsku: Pazite, Mađari su jako strogi divider

Poručio je Austrijancima da odlazi, oni nisu bili sretni s tom odlukom, dugo je rješavao papire s IHF-om i sada je konačno uspio te će uskoro ispuniti svoje dječačke snove, a to je nastup za Hrvatsku.

Rekli su mu da je lud

Austrijanci su mu na odlasku poručili da je lud jer odlazi u Hrvatsku. Nisu mogli vjerovati što se događa, bio je to šok za njih jer im odlazi prvi golman, zahvalio se i skinuo austrijski dres koji je otpočetka bio uteg za njegovu karijeru.

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Od iskusnijih uz Sliškovića tu je Vlado Matanović koji već ima desetak nastupa za Hrvatsku. Igra na desnom krilu i sigurno može pomoći Ivanu Čupiću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider