Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zaraženi idu kući

Horvat pozvao čak šestoricu novih na Euro: Stiže i Ivan Slišković!

Novi igrači dolaze na Euro, mogu igrati već u četvrtak protiv Crne Gore.

Ivan Slišković (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL) (Foto: Goran Kova?i?/PIXSELL)

Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je čak šestoricu novih igrača na Euro 2022.

''Nastavno na trenutnu situaciju, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat uputio je naknadne pozive sljedećim igračima: Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak "osiguranje" ukoliko se pojavi COVID-19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi'', objavio je HRS.

Očekivano je da će priliku protiv Crne Gore odmah dobiti Ivan Slišković, jedan od naših najboljih vanjskih igrača koje imamo. Slišković iza sebe ima dobre predstave u Portu i sigurno može pomoći svojim ubojitim udarcem prema golu.

Ivano Balić i Hrvoje Horvat Hrvatsku muče tri ogromna problema na Euru, ali veseli nešto što nitko nije očekivao divider

Slišković je zadnji put za Hrvatsku igrao na Svjetskom prvenstvu 2019., u karijeri je imao problema s ozljedama i mononukleozom, ali vratio se i spreman je za najveće stvari. Hrvatski navijači mu ne zaboravljaju odlične predstave na Euru 2016.

Debitira golman koji je igrao za Austriju

Riječ je o golmanu Kristijanu Pilipoviću, 26-godišnjem igraču rođenom u Đakovu, iza kojeg su već dva prvenstva koja nije igrao za svoju zemlju.

Pilipović je prije nekoliko godina dobio poziv u reprezentaciju Austrije, za koju je igrao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je tamo prvi golman, Austrija mu je sve dala, ali onda je shvatio da nije sretan i da mora nešto promijeniti. Sanjao je hrvatski dres, igrao je za Austriju, a navijao za Hrvatsku i pjevao hrvatsku himnu.

Hrvatski navijači Evo što vam treba ako idete u Budimpeštu navijati za Hrvatsku: Pazite, Mađari su jako strogi divider

Poručio je Austrijancima da odlazi, oni nisu bili sretni s tom odlukom, dugo je rješavao papire s IHF-om i sada je konačno uspio te će uskoro ispuniti svoje dječačke snove, a to je nastup za Hrvatsku.

Rekli su mu da je lud

Austrijanci su mu na odlasku poručili da je lud jer odlazi u Hrvatsku. Nisu mogli vjerovati što se događa, bio je to šok za njih jer im odlazi prvi golman, zahvalio se i skinuo austrijski dres koji je otpočetka bio uteg za njegovu karijeru.

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Od iskusnijih uz Sliškovića tu je Vlado Matanović koji već ima desetak nastupa za Hrvatsku. Igra na desnom krilu i sigurno može pomoći Ivanu Čupiću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider