Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Duvnjak nam i dalje treba, morao je više igrati kad se odlučivalo

Analizu utakmice Hrvatska - Island za gol.hr daje Vedran Zrnić

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Nama je ova utakmica bila jedini izlaz, teorija koja nas je vodila u to polufinale. Možda se i moglo tako nešto dogoditi, ali vidjeli smo i protiv Islanda da bismo teško pobijedili tu Njemačku bez obzira što oni imaju problema s bolesti igrača.

Meni se prvo poluvrijeme činilo da nije bilo obrane ni s jedne, a niti s druge strane. Nismo znali kroz utakmicu, ali i na turniru, zatvoriti susret i staviti ga pod kontrolu. Kada je ušao Duvnjak, pomislio sam da ne možemo izgubiti jer nam on nosi novu energiju i pomiče igrače. Odvojimo se i kreću pogreške, taj igrač više, bilo je tu svega…

Sad imamo golmane, ali...

Onda je ušao njihov golman Gustavsson kojeg znam već dugo. On ili ništa ne obrani ili zavije u crno svaku momčad. Uvijek smo bili očajavali da nemamo taj par golmana da nas izvuče kada nam ne ide, sada ga imamo cijelo prvenstvo, a mi to ne znamo nadoknaditi, izgubimo se. Od Austrije niti jednom nisu uspjeli smiriti utakmicu i odahnuti.

Islanđani su to brzo rješavali, zavlačio nam se pivot iza leđa, Načinović je to također radio, ali oni su odigrali pametnije. Jako mi je žao što nismo igrali zadnji napad za pobjedu, nego smo pali u zadnjih deset minuta.

Domagoj Duvnjak Domagoj Duvnjak (Foto: Profimedia)

Duvnjak je morao igrati više

Malo sam razmišljao, da je Duvnjak bio zdrav možda to i nije loša ideja da s ovakvim angažmanom i elanom on uđe u najbitnije utakmice. Duvnjaka smo iskoristili u ovoj utakmici, ali to je nedovoljno. Cindrić i Karačić su pokušavali, ali bilo je tu puno pogrešaka. Jelinić je bio sjajan, bio je najbolji uz Kuzmanovića.

Da sam Duvnjak rekao bih da sam 100 godina u reprezentaciji , da sam vođa i da želim igrati. U redu, treneri imaju neku taktiku sa mnom, ali mi nismo na Svjetskom prvenstvu da imaš neke slabije reprezentacije. Razumijem da ga se čuva jer on nije na razini da možda deset utakmica odigra isto, ali kada treba, on je morao biti tu.

Možemo se izvlačiti na tu bolest, ali meni ne ide u glavu, već treći put spominjem, kako su neke reprezentacije imale koronu u Mađarskoj kada je bio izbornik Horvat, a neke nisu. Na ovom prvenstvu većina reprezentacija nema problema, a mi imamo toliko problema. Jesu li igrači cijepljeni protiv gripe, valjda jesu, nemam pojma. Meni je to užasno veliki problem da nas se toliko igrača razboli.

Treba nam Duvnjak i dalje

Bi li Duvnjak igrao da nije bolestan? Ne znam. Da sam Duvnjak, ponavljam, bio bih razočaran. Možda postoji nešto u njemu što tinja da je mogao dati više, nije ni njemu lako. Bilo bi mu lakše da je igrao pa da nije dobro igrao, nego ovako što su ga čuvali, na kraju nije niti dobio priliku.

Da smo mi dobro odigrali s Lučinom, Karačićem i tom budućnosti, onda bismo mu mogli reći ''Dule, imamo sada druge, ne trebaš nam više'', ali ipak mislim da nam Duvnjak treba i za te Olimpijske igre, daj Bože.

Opet smo pokazali da nam nešto nedostaje, a što je to, ne znamo. Ne možemo riješiti igrača više, tu agresivnost…

Mislim da ni Mamić ne bi donio neku veliku prevagu u napadu. On ne igra napad već dugo godina, Lučin je ipak više u turniru. S druge strane, rekao bih da je umjesto Mamića bilo bolje uzeti Luku Moslavca iz Nexea, on je spreman i u napadu je mogao pomoći na toj poziciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider