Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZA DNEVNIK NOVE TV

Domagoj Duvnjak s tugom u očima oko nastupa na SP-u u Hrvatskoj: ''Vidjet ćemo''

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije jako je teško primio poraz od momčadi Islanda.

Vrlo hrabro i svakako kapetanski stao je Domagoj Duvnjak pred kamere Dnevnika Nove TV nakon poraza od Islanda na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Prošao je on puno toga s reprezentacijom. Naosvajao se svih medalja osim one najsjajnije, ali i prošao nekoliko razočaravajućih prvenstava. No, nije lako doživjeti ovakav poraz, još protiv momčadi koja nam povijesno odgovara.

Duvnjak ne može pronaći logički odgovor

"Ne sjećam se kad smo odigrali ovakvo drugo poluvrijeme. Mislim da smo primili 20 golova. Puno tehničkih grešaka. Mislim da smo primili valjda deset golova iz kontre u drugom poluvremenu. Raširili su nas, gubili smo duele 1 na 1. Ušli smo u njihov mlin i nismo znali izašli iz toga", rekao je Duvnjak za Dnevnik Nove TV, okrenuvši se pitanju što je zapravo pošlo po zlu:

Goran Perkovac VIDEO Perkovac za Dnevnik Nove TV: ''To što mi igramo u napadu je više nego jadno'' divider

"Nelogično je sve. Definitivno, ja stvarno trenutno nemam objašnjenja. Prvo poluvrijeme je bilo u redu, zabijali smo dosta lakih golova, ali drugo poluvrijeme, sve što sam rekao. Puno tehničkih grešaka, bili su brži od nas i to je nešto što se ne smije događati. Baš užasno drugo poluvrijeme. Igrači su dali sve od sebe, drugačiji je bio govor tijela nego protiv Mađara. Htjeli smo, ali Island je definitivno bio bolji, iako je bio bez nekoliko igrača."

Španjolska je uzrokovala nepotrebnu euforiju

Upitan je o tome što smo dobili ovim prvenstvom, odnosno na koje igrače možemo računati za budućnost.

"Ja stvarno ne bih nikoga izdvajao, ovo je momčadski sport. Ima momaka koji su pokazali da mogu igrati na visokom nivou. Pozitivna je ona utakmica protiv Španjolske, ali to je najgore što nam se moglo dogoditi. Svi smo poletjeli, iako smo upozoravali da se takva utakmica dobiva jednom u 50 godina. Euforija se napravila i nije se lako spustiti nakon takve utakmice. Žao mi je utakmice protiv Austrije koju smo morali dobiti. Vodili smo s tri pogotka razlike na tri minute prije kraja utakmice, ali napravili smo ponovno par tehničkih grešaka i to mi je žao."

Izbornik Perkovac ovo je nazvao podbačajem, posebno jer su doživljena tri poraza u nizu. Što o tome misli kapetan.

Hrvatski rukometaši nakon Islanda Danci s dobrim razlogom pratili ključnu utakmicu Hrvatske pa zaključili: "Jako su razočarali" divider

"Definitivno je ovo podbačaj. Već neko vrijeme nemamo pravi rezultat i očito nešto ne štima. To nije na meni, potrebno je napravili detaljnu analizu nakon prvenstva i hladne glave vidjeti kako se vratiti. Mi nadam se imamo već uskoro olimpijske kvalifikacije pa Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj koje je jako bitno i nadamo se da ćemo izvući neke pouke nakon ovakvog turnira", rekao je.

Za kraj, kad je već spomenuo turnir koji će nagodinu, zajedno s Danskom i Norveškom ugostiti Hrvatska, dobio je pitanje planira li svakako biti tamo.

"Vidjet ćemo...", kratko je s tužnim izrazom lica rekao Duvnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider