Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
majstor na golu

Hrvatsko čudo iz Dugog Sela: Obožava ronjenje, a danas je hit-reprezentativac

Dominik Kuzmanović oduševio u dresu Hrvatske i najavio velike stvari u budućnosti.

Dominik Kuzmanović (Foto: Jozo Cabraja / kolektiffimages)

U 3. kolu skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine nizozemski su rukometaši na domaćem terenu, u Eindhovenu, svladali Hrvatsku 32:27 (15:13).

Utakmica je odlučena u uvodnom dijelu drugog poluvremena, kada je Nizozemska pobjegla na sedam golova prednosti, što Hrvatska do kraja nije mogla dostići. U reprezentaciji Hrvatske, koju je vodio novi izbornik Goran Perkovac, po četiri pogotka dali su Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin. Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica postigli su po tri, a po dva Duvnjak, Šarac i Mandić.

Hrvatska je utakmicu počela s Marinom Šegom na golu, koji je do kraja utakmice skupio šest obrana, a u porazu je jako dobar bio 21-godišnji Dominik Kuzmanović.

Kuzmanovićeve parade možete vidjeti OVDJE.

Mladi hrvatski vratar igra u ludoj formi, nedavno je skupio 26 obrana protiv Sportinga u Europi, a jučer je došao do osam obrana. Naravno, nije to neki ogroman broj za rukometnog golmana, ali impresionira činjenica da je od tih osam obrana čak pet skupio u nizu. Nizozemci u jednom trenutku nisu znali kako probiti sjajnog golmana Hrvatske.

Domink Kuzmanović Domink Kuzmanović (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Njegov hobi je, zanimljivo, ronjenje. Obožava roniti, a unatoč rukometu nije zaboravio na obrazovanje, prije tri godine završio je gimnaziju.

Prije tri godine napravio je i velik iskorak u svojoj mladoj karijeri, potpisao je za RK Nexe, koji je u uzlaznoj poziciji na rukometnoj karti Europe.

Kuzmanović je majstor za sedmerce, pokazao je to već i seniorskoj reprezentaciji.

Svoju rukometnu karijeru gradio je u matičnom Dugom Selu.

"S rukometom sam se počeo baviti dosta rano, već u petoj godini, nakon što je stariji brat počeo s treninzima. Tada sam odlučio da ću igrati na poziciji golmana te smo mukotrpnim treninzima stvorili odličnu ekipu u mini rukometu, a kasnije smo nastavili s vrhunskim igrama i u starijim selekcijama. Tako smo s kadetima nekoliko puta osvojili prvenstvo Hrvatske'', rekao je Kuzmanović nakon potpisa za Nexe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider