Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajni golman

Dino Slavić: S 30 godina debitira za Hrvatsku na velikom natjecanju

Dino Slavić je dugo čekao i konačno ide s Hrvatskom na veliko natjecanje.

Dino Slavić (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Pred hrvatskim rukometašima je nastup na Svjetskom prvenstvu, a na turnir dolazimo s čak dvojicom vratara koji debitiraju na velikom natjecanju. Osim Dominika Kuzmanovića, tu je dosta iskusniji Dino Slavić.

Dino Slavić: Biografija

Golman PPD Zagreba danas ima 30 godina i devet godina je stariji od Kuzmanovića, a najiskusnije ime je 35-godišnji Mate Šunjić.

Slavić je dobar pokazatelj da nikada ne treba prestati sanjati, možda je u karijeri pomislio da neće zaigrati za Hrvatsku na velikom natjecanju, a poziv mu je stigao u 30. godini života i to poziv kojeg je itekako zaslužio.

Ove sezone je sjajan u Ligi prvaka te je treći po broju obrana (92), a četvrti po postotku (29.6%) od svih golmana.

Filip Glavaš Filip Glavaš: Odabrao fakultet ispred rukometa, na kraju došao do diplome i Svjetskog prvenstva divider

Dino je rođen u Rijeci 1992. godine i karijeru je započeo u Matuljima, kasnije je zaigrao za Zamet da bi nakon osam godina u Zametu preselio u Umag. Nakon Umaga tri godine je proveo u Španjolskoj, u dresu poznatog Ademar Leona. Prije dvije godine je potpisao za PPD Zagreb i postao prvi golman hrvatskog prvaka.

Dino Slavić: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 4. prosinca 1992.
  • Visina: 185 cm
  • Klubovi: Matulji, Zamet, Umag, Ademar Leon, PPD Zagreb

Hrvoje Horvat nije najsigurniji tko će biti prvi golman Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Sva teojica golmana su jako dobra, Kuzmanović je daleko najmlađi, ali pokazao je da se na njega može računati, pogotovo kod sedmeraca. Za Šunjića ne treba trošiti riječi, dokazao je svoju kvalitetu i može zaustaviti najbolje rukometaše svijeta, a Slavić je takvu formu pokazao u Ligi prvaka i ne bi iznenadilo da on stane na vrata kao prvi golman reprezentacije.

Veliki transfer u Španjolsku na neki način mu je donio Venio Losert koji ga je preporučio tamošnjim vlasnicima kluba.

Golmani s riječkog područja su dokazana kvaliteta, sjetimo se samo Ivana Stevanovića koji se tek zapravo pojavio iza 30. godine života, Ivan Pešić je također zablistao nešto kasnije u reprezentaciji, a sada je red na Slaviću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider