Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rigorozne mjere

Šok prije Svjetskog prvenstva: Aktualni prvaci ostali bez zvijezde, kriv je strogi protokol?

Danska na Svjetskom prvenstvu igra u skupini H s Bahreinom, Belgijom i Tunisom.

Mads Mensah Larsen (Foto: Afp)

Samo 24 sata uoči početka Svjetskog prvenstva u rukometu, koje se igra u Poljskoj i Švedskoj, aktualni svjetski prvak Danska zaprimio je loše vijesti. Mads Mensah Larsen pozitivan je na koronavirus.

Igrač olimpijskog i svjetskog prvaka trenutačno se nalazi u izolaciji, a u sljedećih nekoliko dana ponovno će se testirati na koronavirus i tako saznati hoće li moći nastupiti u utakmici prvog kola protiv Belgije, koja se igra u petak, piše njemački Bild.

"Očito, vrlo je frustrirajuće kada ne znam mogu li igrati na Svjetskom prvenstvu. Posebno kada se korona ne smatra kritičnom bolešću kod kuće, a ni u zemlji domaćina. Osjećam se potpuno zdravo", kazao je Larsen za Savez.

IHF zahtijeva da se svaki igrač i izbornik mora testirati PCR testom 72 sata prije dolaska u Poljsku ili Švedsku.

Dino Slavić Dino Slavić: S 30 godina debitira za Hrvatsku na velikom natjecanju divider

Svi članovi reprezentacija morat će proći antigensko testiranje poslije prvoga kruga i još jedno poslije glavnoga kruga. Pozitivni će morati u petodnevnu izolaciju, a moći će se ponovo priključiti momčadi najkasnije pet dana kasnije, i to tek po dobitku negativnog PCR testa.

Nakon što su 2019. i 2021. osvojili naslov svjetskog prvaka, Danci žele uzeti titulu i treći put zaredom, što bi bio rekord.

Danska na Svjetskom prvenstva igra u skupini H s Bahreinom, Belgijom i Tunisom, a u drugom krugu križa se sa skupinom G, u kojoj igra Hrvatska.

Što očekujete od Kauboja na SP-u?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider