Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
drastično manje

Sigurdsson je trenutačno najplaćeniji svjetski izbornik: Evo koliko mu nudi HRS

Dagur Sigurdsson u Japanu zarađuje milijun eura godišnje. HRS mu, jasno, ne može toliko platiti, ali šuška se o iznosu od 300 tisuća eura po sezoni.

Dagur Sigurdsson (Foto: Afp)

Još treba ispeglati detalje, ali bude li sve po planu, islandski trener Dagur Sigurdsson, neslužbeno doznajemo, trebao bi postati prvi strani izbornik u povijesti hrvatske rukometne reprezentacije.

Vijest da se slavni Islanđanin pojavio na pregovorima u Zagrebu proširila se hrvatskom metropolom poput munje. Kako i neće kad je u glavnom gradu Lijepe Naše snimljen jedan od najuglednijih rukometnih stratega na planeti. I trenutačno najplaćeniji izbornik na svijetu s godišnjom gažom od čak milijun eura na klupi Japana.

Dagur Sigurdsson Čeka se još bijeli dim iz Saveza: Dagur Sigurdsson je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! divider

Japanci su mu toliko plaćali kako bi popularizirao taj sport u njihovoj zemlji i nije radio loš posao, ali čini se kako je sad spreman na novi izazov – povratak posrnule rukometne velesile na svjetski i europski vrh. HRS mu, jasno, ne može toliko isplatiti, a najveći iznos do kojeg su naši spremni ići je oko 300 tisuća eura po sezoni.

Kad i ako ispeglaju te detalje, Sigurdsson će morati raskinuti svoj ugovor u Japanu i od EHF-a tražiti dozvolu za certifikaciju u Europi. Hrvatska mu se čini kao sjajno mjesto za povratak na rukometnu top razinu jer je riječ o momčadi s bogatom tradicijom, koja u posljednje četiri godine možda nema rezultat, ali imenu poput onog Sigurdssonovog to je samo još veći izazov.

Goran Perkovac Perkovčeva ostavština: Prvi put problemi u kvalifikacijama i jedna od najboljih utakmica u povijesti divider

Njegov mogući prvi test na klupi Hrvatske bit će sudbonosno važan za naš rukomet. Od 14. do 17. ožujka u Hannoveru će se igrati kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će, uz našu reprezentaciju, nastupiti i domaćin Njemačka te Austrija i Alžir.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman u Pariz, a ne treba posebno napominjati kolika bi katastrofa bila da Hrvatska drugi put zaredom propusti Olimpijske igre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider