Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno mu bilo!

Čeka se još bijeli dim iz Saveza: Dagur Sigurdsson je novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije!

Dagur Sigurdsson bi trebao postati novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Dagur Sigurdsson (Foto: Afp)

Izbor za novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije završio. Kako neslužbeno doznajemo, nasljednik smijenjenog Gorana Perkovca bit će Dagur Sigurdsson.

Ovaj 50-godišnji Islanđanin jedan je od najcjenjenijih svjetskih rukometnih stručnjaka, ujedno i prvi stranac na klupi naše reprezentacije.

Sigurdsson je poslije prosječne igračke karijere (Valur, Wuppertal, Hiroshima, Bregenz) napravio sjajne stvari kao trener.

2016. je proglašen za najboljeg trenera na svijetu

Bio je izbornik Austrije, zatim šest godina trener u Füchse Berlinu, prije nego li je dobio priliku kao njemački izbornik. S Njemačkom je iznenadio sve osvojivši zlato na Europskom prvenstvu održanom u Poljskoj, iste te 2016. uzeo je i broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru te je bio proglašen za najboljeg trenera na svijetu.

Od 2017. je Sigurdsson (bio) izbornik Japana, njegov rad umnogome je unaprijedio njihovu reprezentaciju te je porastao interes za ovim sportom u Zemlji izlazećeg sunca. Ugovor s Japanskim rukometniim savezom Sigurdsson je imao do kraja Olimpijskih igara, ali se uspio dogovoriti za razlaz kako bi mogao postati hrvatski izbornik.

Sigurdsson debitira na jako važnom turniru

Prvi test na klupi Hrvatske bit će mu ujedno i sudbonosno važan za naš rukomet. Od 14. do 17. ožujka u Hannoveru će se održati kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će, uz našu reprezentaciju, nastupiti i domaćin Njemačka te Austrija i Alžir.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman u Pariz, a ne treba posebno napominjati kolika bi katastrofa bila da Hrvatska drugi put zaredom propusti Olimpijske igre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider