Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
STIŽE NOVI IZBORNIK

Goran Perkovac više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvatski rukometni savez obavijestio je medije kako je raskinuta suradnja s izbornikom Goranom Perkovcem.

Goran Perkovac (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Hrvatski rukometni savez donio je odluku o promjeni izbornika muške reprezentacije i to nešto više od mjesec dana prije olimpijskih kvalifikacija.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti!

Perkovac smijenjen nakon sjednice, novo ime još nije odabrano

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače 2024. godine tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac.

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donešena tijekom sljedećih nekoliko dana", napisali su.

Perkovac je sjajno ušao u prvenstvo te zaradio i simpatije javnosti, no bez istih je do kraja prvenstva ostao, nakon nekih ružnih izjava vezanih uz igrače i hrvatsku rukometnu ligu.

Izgubila se kemija između stožera i igrača

Kad je kapetan Domagoj Duvnjak odbio komentarirati njegovu izjavu te je stao u obranu suigrača, bilo je jasno kako niti situacija u svlačionici više nije bajna, odnosno da između izbornika i igrača više nema dobre kemije.

Po povratku s prvenstva, Perkovac je vjerovao kako ostaje izbornik sve do Svjetskog prvenstva u siječnju iduće godine, no smijenjen je čak prije nego dobije priliku momčad povesti u kvalifikacije. 

Kvalifikacije će se održavati u Njemačkoj, od 14. do 17. ožujka, a protivnici će nam redom biti Njemačka, Austrija i Alžir. Na Olimpijske igre će dvije najbolje reprezentacije.

Perkovac tako postaje prvi izbornik u povijesti reprezentacije koji je na klupi reprezentacije sjedio samo jedno veliko natjecanje.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider