Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAKON IZJAVE IZBORNIKA

Duvnjak o izjavi Perkovca o igračima iz hrvatske lige: ''Nema smisla to komentirati, oduševljen sam dečkima''

Domagoj Duvnjak dao je završni osvrt na Europsko prvenstvo.

Za Hrvatsku je još jedno veliko natjecanje završilo debaklom. Nažalost, 11. mjesto na Europskom prvenstvu ipak opravdava ovakvu ocjenu, jer to je najgori rezultat na nekom EP-u u zadnjih 20 godina.

Završni osvrt na turnir dao je nakon pobjede Hrvatske nad Njemačkoj kapetan reprezentacije, Domagoj Duvnjak.

''Ovo što je Dominik napravio na golu to je nevjerojatno. 22 obrane, fenomenalno. Onda izgleda lagano kad pobijediš ovakvu utakmicu. Moram reći da Njemačka nije išla na glavu, onako 100 posto. Bitno je da smo dobili i oprostili ste od ovog Europskog prvenstva s pobjedom'', rekao je Duvnjak reporteru Dnevnika Nove TV Marku Šepatu.

''I tužan sam i malo razočaran, i ljut što ova utakmica nije odlučivala o polufinalu. Mislim da bi imali dobru šansu jer bi na Nijemcima bio veliki pritisak 20 tisuća ljudi koji očekuju da uđeš u polufinale.''

Izbornik Perkovac je nakon utakmice dao ocjenu nastupa reprezentacije - izvanredno.

''Meni je krivo one dvije utakmice protiv Mađarske i Islanda, obje su bile veliki kiks.''

Tin Lučin i Domagoj Duvnjak Tin Lučin i Domagoj Duvnjak (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Hrvatska ipak nešto dobila na Euru

Ipak, hrvatski rukomet pokazao je na turniru neke svoje dragulje od kojih se puno očekuje već u bliskoj budućnosti.

''Ono lijepo što smo dobili od turnira je puno igrača koji će definitivno biti zalog za hrvatski rukomet u budućnosti. Dečki su bili fenomenalni, nije lako odigrati cijeli turnir. Ovo što je Kuzma napravio, iako je bio sjajan cijeli turnir… Nadam se da će prije svega ostati zdravi i da će igrati u svojim klubovima jer to je jako bitno'', rekao je Dule.

Mala gorčina ostaje zbog čudesnog starta protiv Španjolske koji je dao vjetar u leđa nadanjima da moglo boriti za polufinale.

''Izgleda da smo mogli, slažem se da smo mogli otići u borbu za medalju naročito poslije prve utakmice. Gdje je zapelo? Imali smo tri poraza u nizu i to se ne smije događati. Kad pogledate, Nijemci su sa pet bodova ušli u polufinale što se nije nikad dogodilo.'''

''Svega je tu bilo, od tehničkih grešaka, vraćanja u obranu, rađenja prekršaja… Malo po malo i izgubiš takve utakmice.''

Domagoj Duvnjak Domagoj Duvnjak (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Dule nema ništa protiv hrvatske lige

Izbornik Perkovac suočava se s brojnim kritikama. Dodatno je potpalio vatru nekim izjavama, primjerice onom o hrvatskoj ligi koju bi i on mogao danas igrati.

''Nema smisla komentirati takve izjave. Ja sam oduševljen tim dečkima. Fenomenalni su. Bitno je da igraju, a igraju cijelu polusezonu i u Zagrebu i u Nexeu. Želim im zdravlje prije svega.''

Hrvatsku u ožujku očekuje kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre, a još nije sigurno u koji ćemo upasti.

''To je već za mjesec i pol. Ako ostanemo zdravi, ova ekipa ima stvarno veliki motiv da ode na Olimpijske igre. Bilo bi lijepo za hrvatski rukomet da ne preskočimo druge olimpijske igre. Nadam se da ćemo skupit snage. Obje su teške grupe, tri utakmice u tri dana i morat ćemo biti jako koncentrirani kako bi izborili olimpijske igre'', za kraj je poručio Duvnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider