Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nakon debakla

VIDEO Perkovac opleo po igračima: "Ne radimo ništa u slobodno vrijeme, stižu iz liga u kojima i ja mogu igrati"

Goran Perkovac komentirao je Euro u Njemačkoj. Dao je svoj iskreni dojam o Hrvatskoj.

Slijedi posljednja utakmica za Hrvatsku na Euru u rukometu. Pred Hrvatskom je dvoboj protiv domaćina Njemačke.

Hrvatska je izgubila sve tri utakmice u drugom krugu, a takav se rasplet nije očekivao nakon rušenja Španjolske.

Dan uoči Njemačke pred novinarima je govorio izbornik Goran Perkovac, koji je bio dosta iskren.

"U drugom dijelu dogodile su se neke meni neobjašnjive pogreške, poklanjali smo lopte protivniku. Mislim da mi nismo fizički spremni nositi se s jakim momčadima. Vidite i sami, kako turnir odmiče, mi se s tim ne možemo nositi. Imamo mladu, perspektivnu momčad, to je proces sazrijevanja koji mora proći, ali Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima koji su nositelji igre, a naši momci to nisu.

Tko je kriv za debakl rukometaša?

Ukupno glasova:

Šveđanima je trebalo osam godina za povratak na vrh, meni je ovo normalan proces sazrijevanja. Nedostajala nam je želja, volja, ne razumijem da Island ima veću želju nego mi, a ne igra im ni za što ta utakmica."

Pitali su Perkovca je li se trebalo više raditi na pripremama.

"Nije se moglo optimalno trenirati, imali smo stalno tri-četiri igrača bolesna. Moram zahvaliti igračima, nije lako vratiti se nakon temperature 39 na utakmicu. Sada da mogu, promijenio bih nešto, trenirali bismo svaki slobodni dan. To je bilo u dogovoru s kondicijskim trenerom, igračima, svima, možda smo to trebali promijeniti, ali dečki su rekli da su potpuno prazni i dali smo im da malo duže spavaju."

Josip Šarac Hrvatski rukomet ima četiri ogromna aduta, no tko će biti spreman već za ožujak? divider

Perkovac je uvjeren da ostaje izbornik Hrvatske.

"Ma ne, ja sam uvjeren da ću ih ja voditi, ali moraju neki od igrača ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci i neki drugi u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, planinare, stave bubice i idu, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni, ne radimo ništa."

Obavio je i razgovor s Lukom Cindrićem, koji je bio dosta kritiziran.

"Jesam, rekao sam mu da želim da on bude vođa ove momčadi, da povuče, da predvodi igru, rekao je: 'Hoću, šefe', ali ne znam što se dogodilo. Jednostavno, ni Cindrić ne igra u Bukureštu previše, još je bio i ozlijeđen. Ali ne treba samo gledati na njega, nije tu samo Cindrić... Vidjeli smo, sada nije bilo Duvnjaka već nekoliko utakmica, i što ćemo onda, tko će ako nema Duvnjaka? Igrači moraju između sebe pronaći tko je taj vođa. Ja možda nisam bio najbolji igrač u svojoj generaciji, ali su svi uvijek pitali kada bi došlo do nekog pitanja "što kaže Peki".

Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi, u kojoj bismo možda Valter i ja još mogli igrati. Ništa kod nas osim energetskog dijela nije upitno, dosta znanja imaju, ali kako turnir odmiče, vidite i sami kako izgledamo'', dodao je Perkovac.

Hrvatska je kolo prije kraja natjecanja u drugoj fazi posljednja u skupini sa samo jednim osvojenim bodom i bez izgleda za plasman u polufinale, a u srijedu je od 20:30 u Kölnu očekuje još dvoboj s Njemačkom, koja je s pet bodova druga u skupini te u situaciji da joj pobjeda protiv Hrvatske osigurava prolazak u polufinale.

"Volio bih da moja ekipa odigra tu utakmicu na razini kakva je bila u prvom dijelu. Njemačka igra vrlo borbeno, ratoborno, kvalitetom sigurno nije na razini Njemačke od ranije, ali te može samljeti svojom energijom. Imaju golmana koji skida puno lopti, Wolff ih drži u igri za medalje", najavio je Perkovac susret protiv Njemačke

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider