Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uh, ovo boli...

Ovakvu katastrofu na Euru ne pamtimo više od 20 godina, a kladionice su bile kirurški precizne

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je Europsko prvenstvo na 11. mjestu.

Luka Cindrić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajno je otvorila Europsko prvenstvo slavljem protiv Španjolske, borili smo se do kraja s Francuzima i za kraj svladali Nijemce.

Rak-rana našeg rukometa posljednjih godina su ''male utakmice'', a baš smo protiv Austrije, Mađarske i Islanda spušteni na zemlju. Završili smo prvenstvo na posljednjem mjestu skupine drugog kruga. Kladionice su nam predviđale 11. mjesto, nisu pogriješili niti milimetra, završili smo točno 11. na kraju.

Dominik Kuzmanović Kuzmanović nakon utakmice života: ''Možda je to faktor koji nam je olakšao'' divider

Daleko od željenog, ali čini se da je 11. mjesto danas realan rezultat za naše rukometaše. No, prisjetimo se zlatnog doba, doba Kauboja koji su medalje donosili kao na traci. U periodu od 2003. do 2020. godine osvojili smo 11 medalja i kvalificirali smo se na svako veliko natjecanje, a onda je uslijedio pad.

Prije 21 godinu smo bili posljednji, ovo je najgori rezultat na EP-u od tada

Loše Svjetsko prvenstvo igrano pod rigoroznim Covid mjerama, uslijedio je neuspješan pokušaj kvalificiranja za Olimpijske igre, a daljnji pad i smjena generacija se nastavila i dalje. Plasman na Euru 2024. godine najlošiji je plasman našeg rukometa na europskim smotrama još od davne 2002. godine.

Prošlo je duge 22 godine od Eura u Švedskoj, tada smo u grupi izgubili sve tri utakmice (Jugoslavija, Francuska i Njemačka) te na kraju završili 16. na turniru.

Goran Perkovac Perkovac odgovorio kritičarima: "Dobivam stotine poruka podrške! Ova ekipa ima perspektivu, a ja ostajem izbornik!" divider

Kolo sreće je takvo da smo već dogodine bili Svjetski prvaci u Portugalu, nadajmo se da će neki novi mladići uspjeti dogodine osvjetlati obraz našeg rukometa i pokazati da mogu stati u rečenicu s bivšim Kaubojima.

Slažete li se s ocjenom izbornika Perkovca da je bilo izvanredno EP?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider