Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
i nurkić se naljutio

Amerikanci sprdaju rukomet: Tvrde da bi LeBron i društvo sve zgazili, odgovorili im Dončić i Karabatić

Sve pršti od reakcija nakon što su Amerikanci ustvrdili da bi se prošetali olimpijskim rukometnim turnirom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I to se dogodilo – rukomet je osvojio američki medijski prostor, iako tamo nema praktički nikakvu tradiciju. Razlog tome nije kakav iznenadni dobar rezultat njihove reprezentacije, nego sprdanje s tim sportom u ESPN-ovoj emisiji Highly Questionable.

Sve je počelo u podcastu Pardon My Take, gdje je bivši NFL quarterback Jay Cutler ustvrdio da bi želio zaigrati rukomet.

"Mislim da bih bio dobar. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ uokolo i onda je baciš u gol. Kao nogomet, ali s rukama", rekao je, a voditelj je dodao da bi Cutler, LeBron James i Patrick Mahomes, zvijezda novih NFL prvaka Kansas City Chiefsa, bez problema osvojili olimpijsko zlato.

''Sport za one koji nisu uspjeli u nogometu, američkom nogometu i košarci"

O tim izjavama raspravljao se u emisiji Highly Questionable, gdje je bivši igrač američkog nogometa Domonique Foxworth ustvrdio da je rukomet ''sport za one koji nisu uspjeli u nogometu, američkom nogometu i košarci."

gol expired Guardiola se oglasio o Messiju u Man Cityju: Njegova želja je da ne dođe divider

Takve podcjenjivačke izjave izazvale su lavinu reakcija. Oglasile su i europske NBA zvijezde Luka Dončić i Jusuf Nurkić.

"Nema šanse! Ljudi ne znaju kako je teško igrati rukomet", napisao je Dončić na Twitteru.

"Ne pričajte ako nemate pojma o čemu pričate", jasan je na istoj platformi bio Nurkić.

Jon Jones udara Reyesa VIDEO Jones obranio titulu UFC prvaka po 14. put i ušao u povijest: Reyes imao pobjedu na dlanu, ali nije bilo dovoljno divider

Oglasio se i Nikola Karabatić, koji je Amerikancima ponudio izazov.

''Hej, Jay Cutler i Foxworth, mislim da niste dovoljno proučili rukomet. Rado ću vam dati svoje olimpijsko zlato ako pobijedite moju momčad", napisao je na Twitteru.

"Ako nam zabijete 10 golova, sve vas pozivam u kuću obitelji moje supruge"

Posljednji se oglasio izbornik američkih rukometaša Robert Hedin, bivši trofejni švedski reprezentativac, koji je također ponudio izazov.

''Američka reprezentacija imat će probe u New Yorku (vjerojatno u lipnju). Pozivamo Cutlera i Foxwortha da sastave momčad sportaša koji nisu rukometaši i zaigraju protiv nas. Osigurat ću im ponajboljeg svjetskog trenera da dobiju dobre instrukcije i nekoliko treninga prije utakmice.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Suludost Barcine politike ruši sve granice: Velika zvijezda obećala dolazak, Rakitić u paketu divider

Ako zabiju više od 10 golova, pozivam cijelu momčad u kuću obitelji moje supruge u norveškom selu. Ako mi izgubimo, voljeli bi da nas pozovu na utakmicu američkog nogometa.

U europskom rukometu igra se sedam na sedam 60 minuta. Ako ne mogu izdržati 60 minuta, odigrat ćemo jedno poluvrijeme i moraju zabiti samo pet golova da pobijede u izazovu", napisao je.

gol expired Ždrijeb polufinala ludog izdanja Kupa kralja: Moguće baskijsko finale, ali i sudar senzacija divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider