Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tudor ga otpisao

Zvuči nevjerojatno: Hajduk jednog od najboljih igrača šalje na posudbu!?

Darko Nejašmić nije u planovima novog trenera Igora Tudora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali iz Splita stižu informacije kako bi Hajduk Darka Nejašmića mogao do ljeta poslati na posudbu. Mladi nogometaš nije u planovima novog trenera IgoraTudora nakon što je godinu dana bio neizostavni prvotimac momčadi splitskog kluba.

Prije godinu dana Nejašmića je promovirao Siniša Oreščanin, koji je zaustavio posudbu, no čini se kako bi 21-godišnji veznjak ipak privremeno mogao negdje drugdje potražiti sreću i vratiti formu. Kao i prije godinu dana, opet se spominje ljubljanska Olimpija.

gol expired Odgovorili Zagrepčanima: Osječani objavili snimku najvećih sudačkih pogrešaka u korist Dinama divider

Pad forme nakon sjajnih igara prošle sezone

Nejašmić je i kod Damira Burića bio standardan iako nije prikazivao formu od prošle sezone kada je igrao posljednjeg igrača u rombu veznog reda. Čini se kako mu je Oreščaninov sustav (4-4-2) najviše odgovarao, dok se u sastavu 4-2-3-1 kod Burića nije tako dobro snašao.

No dolaskom Tudora završio je na klupi u prve dvije utakmice nastavka prvenstva. U novom sustavu 3-5-2 koji je donio novi trener, za njega se nije pronašlo mjesta. Ispred njega protiv Lokomotive je igrao Stanko Jurić, a u Varaždinu Jradi.

Tudor ima svoju viziju

Tudor kao središnjeg veznjaka vidi Hamzu Barryja, koji uistinu igra u odličnoj formi i pokazuje veliku klasu, ali je problem s njim što mu ugovor ističe ovo ljeto te tada može otići besplatno.

Hajduk bi ovim privremenim otpisivanjem nekad stožernog igrača i jednog od najvećih dragulja vlastite nogometne škole ušao u veliki rizik. Jer što ako Hamzu ne uspiju nagovoriti na novi ugovor? Sljedeće će ljeto Tudor upravo u Nejašmiću tražiti zamjenu za Hamzu i pitanje je kakav će to odnos biti.

Tyson Fury (Foto: AFP) Wilder i Fury kao nekoć Foreman i Ali: Prognoze znalaca i trik koji bi mogao odlučiti veliki meč divider

Tudor je svojim potezima potvrdio svoje riječi s predstavljanja kako će u prvih 11 igrati igrači za koje on misli da su najbolji za njegov sustav. Možda se neke njegove zamisli, poput stavljanja Tahiraja ili Jakoliša na bočne pozicije umjesto nedavno kupljenih bekova Dolčeka i Čoline, čine nelogičnima, ali su njegovo pravo kao trenera.

No Hajduk je klub koji, kao i većina domaćih prvoligaša, ipak živi prvenstveno od prodaje igrača koje ovaj 109-godišnjak razvija u vlastitoj akademiji. Može li si uistinu dopustiti da jedan njegov trener ne razmišlja o tom segmentu u svome radu, pokazat će bliska budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider