Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvučno pojačanje Slavena

Bivši igrač Barcelone se predstavio u Koprivnici: "Nisam ovdje došao radi novca..."

Jeffren Suarez, nekada prvak Europe i trostruki prvak Španjolske s Barcelonom, pojačao je Slaven Belupo. Kako je stigao u Koprivnicu i što očekuje od HNL-a? Donosi Marko Šepat.

Nekoć je igrao s Messijem, Xavijem, Iniestom u Barceloni... A sada je postao novi igrač Slaven Belupa. Jeffren Suarez jedno je od najzvučnijih pojačanja u povijesti HNL-a!

"Došao sam ovdje igrati, nisam došao radi novca. Želim igrati dobro i pomoći momčadi svojim iskustvom. Želim dati svoj maksimum i doprinos da ostvarimo dobre rezultate", izjavio je novi igrač Farmaceuta na svom predstavljanju.

Iskustva ovaj 32-godišnjak ima napretek. U Barcelonu je došao kada mu je bilo 16 i tamo proveo sedam godina. Tri sezone igrao je za prvu momčad, upisao 34 nastupa, zabio tri gola te osvojio niz trofeja. Tri puta prvak Španjolske, osvajač Lige prvaka te Svjetskog prvenstva klubova...

gol expired Slaven Belupo doveo igrača koji je igrao s Messijem u Guardiolinoj Barceloni! divider

"Igrao sam s Messijem, Xavijem, Iniestom, Puyolom... Velika je stvar biti među njima, uz takve igrače može se puno učiti i brzo napredovati."

"Guardiola je vrh među trenerima, najbolji koji postoji"

Pep Guardiola ga je obožavao, ali s 23 godine - pomalo nestrpljiv - Jeffren je Barcu zamijenio Sporting Lisabonom gdje se nije snašao.

"Vrh među trenerima. Puno sam od njega naučio, neću ga nikada zaboraviti. Guardiola je jednostavno najbolji koji postoji."

Zadnje je igrao na Cipru, a dvije godine u Švicarskoj je igrao s Hrvatom Markom Bašićem. On mu je i preporučio dolazak u HNL.

"Jako veliki je profesionalac, prvi je na treningu i zadnji odlazi. Dosta radi na sebi, gleda na svaki detalj, od prehrane, odmora, treninga", prepričao je za Dnevnik Nove TV Marko Bašić.

Ostao dobar s Xavijem, Puyolom i Abidalom

Jeffren se nada da će u dresu Slavena ponovo zabijati... Iako najdraži gol ostaje onaj iz El Clasica, kada je Guardiola Barca razbila Mourinhov Real 5:0.

"Naravno, to mi je jedan od dražih golova i trenutaka u Barceloni."

Iz tog razdoblja najbolji je ostao s Xavijem, Puyolom i Abidalom.

"Vjerojatno još ne znaju da sam ovdje, tako da mi nisu čestitali. Ali vjerujem da hoće."

Ima vremena...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider