Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan odlučio

Zvonimir Boban ima novi posao: Kraj spekulacija, povratak drugoj ljubavi

Legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban ponovno će komentirati utakmice i nogometna zbivanja na popularnoj televizijskoj postaji u Italiji…

Zvonimir Boban (Foto: Zvonimir Boban)

Ni Dinamo, ni HNS, ni Serie A…, već Sky Sport Italia. Zvonimir Boban vratio se svojoj drugoj ljubavi – novinarstvu u širem smislu.

Nikola Kalinić Stranac na klupi Hajduka? "Nije isključeno da bude netko od bivših trenera Nikole Kalinića" divider

Legendarni hrvatski kapetan danas je u Milanu pompozno predstavljen kao ekskluzivni nogometni analitičar spomenute televizije. Potpisao je ugovor na dvije godine.

Boban će biti dio stručne komentatorske ekipe zajedno s proslavljenim talijanskim trenerom Fabijom Capellom te legendama Serie A poput Alessandra Del Piera, Alessandra Costacurte, Estebana Cambiassa i Paola Di Canija.

Erik ten Hag Manchester United izbačen iz Europe? Evo što je rekla uprava kluba divider

Nakon završetka nogometne karijere početkom milenija, Boban se već 2004. okušao u komentiranju na Sky Sportu, a bavio se sportskim novinarstvom i na hrvatskom ozemlju.

Zvonimir Boban vraća se komentiranju

Boban je 30. svibnja 2016. imenovan zamjenikom glavnog tajnika FIFA-e, s fokusom na razvoj igre i organizaciju natjecanja. U lipnju 2019. dao je ostavku u FIFA-i kako bi se vratio u svoj bivši klub – Milan, gdje je bio angažiran kao glavni nogometni direktor, najbliži suradnik tehničkog direktora Paola Maldinija, a potom je 2021. postao praktički desna ruka predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

U siječnju ove godine Boban je dao ostavku u UEFA-i zbog principijelnih razloga, odnosno neslaganja s Čeferinovim namjerama da produlji mandat na mjestu predsjednika.

Nakon toga se u hrvatskim medijima spekuliralo da bi se mogao vratiti u zagrebački Dinamo i preuzeti neku od najvažnijih funkcija nakon izbora i demokratskih promjena u maksimirskom klubu.

Posljednjih tjedana spominjala se i mogućnost da dođe u HNS. Naposljetku ništa od toga se nije dogodilo, Boban se vratio komentiranju na Sky Sportu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider