Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Déjà vu

Manchester United izbačen iz Europe? Evo što je rekla uprava kluba

Nakon kvalifikacije za Europa ligu putem FA Kupa, Manchester United mogao bi biti izbačen iz Europe.

Erik ten Hag (Foto: Afp)

Manchester United odgovorio je na tvrdnje da bi mu mogla biti zabranjena participacija u idućoj sezoni Europske lige, unatoč kvalifikaciji za natjecanje.

Nakon što je momčad Erika ten Haga osvojila FA Cup pobijedivši Manchester City 2:1 na Wembleyju, osigurali su nastup u Europskoj ligi, s obzirom na to da su Premier ligu završili na osmom mjestu, izvan pozicija koje vode u europska natjecanja.

Potencijalni problem zbog vlasništva

Pojavio se problem vezan za moguće sudjelovanje Uniteda u Europskoj ligi, koju je prošli tjedan osvojila talijanska Atalanta.

Problem leži u vlasništvu kluba Nice, koji također posjeduje Sir Jim Ratcliffe i INEOS. Nice je završila peta u francuskoj Ligue 1, što im također osigurava direktnu kvalifikaciju za drugo najprestižnije europsko natjecanje.

Sir Jim Ratcliffe Sir Jim Ratcliffe (Foto: Afp)

UEFA regulacije

UEFA-ini propisi o vlasništvu nalažu da dva kluba pod istim vlasništvom ne mogu nastupati u istom natjecanju. Ova pravila obično primjenjuju na klub koji završi niže u ligi, u ovom slučaju United, iako je njihova automatska kvalifikacija osvajanjem FA Cupa stvorila konfuziju.

INEOS je izdao priopćenje putem Daily Maila: "Svjesni smo pozicije obaju klubova i u direktnom smo dijalogu s UEFA-om. Uvjereni smo da imamo rješenje za iduću sezonu u Europi."

Jedna od mogućnosti, zbog opuštenijih UEFA-inih pravila, jest da jedan od klubova prijeđe u Konferencijsku ligu ako bude potrebno. Ipak, United je uvjeren da će naći rješenje s UEFA-om koje bi omogućilo da oba kluba igraju u Europskoj ligi.

Petar Stojanović Bivši igrač Dinama: "Pale me komentari i provokacije Srba, neka ih bude što više" divider

Edin Terzić Edin Terzić realan uoči finala: "Da igramo deset puta s Realom..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider