Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi bh.klub u povijesti

Mostarski je europski! Zrinjski osigurao grupnu fazu Europe

Hrvatski športski klub Zrinjski plasirao se u play-off Europske lige, prolaskom protiv islandskog Breidablika.

Slavlje u Mostaru (Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell)

Hrvatski športski klub Zrinjski izgubio je od Breidablika 1:0 na Islandu u sklopu trećeg pretkola Europske lige, ali to im je bilo dovoljno za osiguranje minimalno grupne faze Konferencijske lige.

Plemići su posao odradili u Mostaru visokom pobjedom 6:2 protiv Islanđana, dok je dalek put na Island bio puko odrađivanje posla momčadi Krunoslava Rendulića.

Ogroman je ovo iskorak za bh. nogomet, Zrinjski je osigurao minimalno Konferencijsku ligu, odnosno 3,6 milijuna eura, a imaju priliku u play-offu Europske lige protiv LASK-a hvatati grupnu fazu tog natjecanja koja donosi 4,2 milijuna eura.

Ivan Leko Leko: ''Tko nije gledao možda misli da nas je PAOK razbio. Okrećemo se prvenstvu, to je naša Liga prvaka'' divider

Mostarci su sjajno iskoristili tzv. padobran koji imaju momčadi u putu prvaka Lige prvaka, prošli su prvo pretkolo i tako osigurali tri dvomeča iz kojeg im jedna pobjeda donosi europsko natjecanje. Nisu uspjeli protiv Slovana iz Bratislave, ali suvereno su srušili Breidablik i ispisali povijest bh. nogometa.

Vatromet u Mostaru

Nakon što je sudac označio kraj susreta u Mostaru je organiziran vatromet, a brojni navijači su zapalili baklje te bučno proslavili trijumf "Plemića". Tako je Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara postao prva momčad iz Bosne i Hercegovine koja se plasirala u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja. Za jesen u Europskoj ligi borit će se protiv momčadi austrijskog LASK-a.

Trener Krunoslav Rendulić izrazio je zadovoljstvo što je Zrinjski postao prva ekipa iz BiH koja će se natjecati u grupnoj fazi jednog od europskih klupskih natjecanja. Sljedećeg suparnika, momčad LASK-a, proglasio je favoritom.

"Oni su favoriti, u dvije utakmice imamo prigodu, tražit ćemo je, ali neće biti lagano. Sve smo ciljeve ispunili zahvaljujući igračima, upravi koja nam osigurava sve“, rekao je Rendulić u izjavi za medije nakon susreta protiv Breidablika.

Kaže kako će se morati koncentrirati jednako na domaće prvenstvo, kao i na nastavak najmanje Konferencijske lige, ukoliko ne uspiju proći austrijsku momčad. Dodao je kako su spremni za taj izazov budući da imaju na raspolaganju 30 igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider