Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"klubovi drže figu u džepu"

Liječnik hrvatske reprezentacije iznio surovu istinu: "Mi se vodimo Hipokratovom zakletvom, a nogomet financijskom"

Nakon utakmice u kojoj je Barcelona pobijedila Inter Messi je uputio kritiku na račun modernog nogometa, a za Dnevnik Nove TV sve je komentirao liječnik naše nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević.

Zoran Bahtijarević (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nakon što je Barcelona u srijedu u Ligi prvaka pobijedila Inter, glavna tema bio je Leo Messi i njegov povratak nakon ozljede. Messi je po prvi put ove sezone odigrao 90 minuta, Barcelona pobijedila Inter, a onda se Argentinac požalio na ljeto bez normalnih priprema, krcato svjetskim turnejama.

"Ovo nije kritika prema nikome. Ovo je realnost. Kad putuješ, ne možeš kvalitetno trenirati. Išli smo s jednog putovanja na drugo. I zbog toga nismo imali pravu bazu za trening, ali sa svakom sljedećom utakmicom, sve dolazi svoje mjesto", kazao je Messi.

Njegove riječi dio su šire priče u modernom nogometu, kaže Zoran Bahtijarević, liječnik naše reprezentacije.

Rafael Forster (Foto: AFP) Spektakularnom golčinom s više od 30 metara podsjetio na legendarnog Roberta Carlosa divider

"Mada se o tome govori već godinama, nedavno je išao zahtjev Međunarodne udruge profesionalnih nogometaša (FIFPro) da se smanji broj utakmica s opravdanom zabrinutošću za zdravlje igrača."

Klubovi nogometaše sve bogatije plaćaju, a Messijev ugovor od 2008. godine rastao je iz godine u godinu. Procjenjuje se da po aktualnom ugovoru zarađuje najmanje 70 milijuna eura godišnje!

gol expired Hrvatska tenisačica odigrala sedmi najduži meč u teniskoj povijesti i pritom slavila! divider

"Ovo je bilo prvih 90 minuta koje sam kompletirao ove sezone. I sretan sam što je sve prošlo dobro. Naravno, osjećam se umorno jer imam premalo treninga. Ali kao i ostatak momčadi sa svakom utakmicom, bit ću u boljem ritmu", rekao je Messi nakon susreta.

Ovu priču komplicira i tihi sukob između klubova i reprezentacija. Samo u Hrvatskoj imali smo slučaj Duje Ćalete-Cara, pa je nedavno reprezentaciju otkazao Ivan Rakitić.

"Teško je pomiriti dva oprečna interesa. Rekao bih da klubovi drže fige u džepu i mislim da je teško naći neko pametno riješenje. To će vječito biti sukob financijskih i medicinskih interesa. Puno sam puta rekao da se medicina povodi Hipokratovom zakletvom, a nažalost nogomet financijskim odnosno ekonomskim."

Moderni nogomet, uostalom kao slika moderne stvarnosti, čekaju nove godine i novi izazovi.

Michael Bisping (Screenshot) Bivši UFC prvak usred intervjua izvadio "oko": "Varao sam komisiju kako bih se borio" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider