Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
začarani krug

Messi ne vidi problem u Griezmannu, ali jako mu smeta nešto drugo: Je li u pravu?

Lionel Messi pokazao je na utakmici s Interom da je ozljeda stvar prošlosti.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Milanski Inter dugo je držao vodstvo na Camp Nouu, no Barcelona je ipak preokrenula s dva sjajna pogotka Luisa Suareza te došla do prve pobjede u novoj sezoni Lige prvaka. Činilo se kako će se nastaviti Barcina agonija igre, čak i rezultata, no nekako su se izvukli.

Barca je utakmicu preokrenula nakon taktičke odluke Ernesta Valverdea da izvadi sve lošijeg i sporijeg Sergija Busquetsa te ubaci ''buldoga'' Artura Vidala. Ta izmjena kao da je oslobodila Lea Messija, koji je odigrao sjajno u nastavku utakmice i bio pokretač većine Barcinih akcija iako je titulu heroja utakmice zasluženo ponio Suarez.

Messi je pokazao da je ozljeda stvar prošlosti i opet je izgledao raspoloženo, čak toliko da je davao izjave nakon utakmice.

''Sve je OK'', rekao je kad su ga pitali u kakvom je odnosu s čelnicima kluba.

''Najvažnije je da smo pobijedili sad i protiv Getafea. Igramo sa Sevillom i trebamo novo slavlje prije stanke'', rekao je Messi.

gol expired Jesu li oni novi Ajax? Predvode ih napadačka i trenerska senzacija, oduševili su protiv prvaka Europe divider

Mediji u Španjolskoj pisali su o njegovu navodnom nezadovoljstvu s novom zvijezdom u momčadi Antoineom Griezmannom.

''Naravno da nemamo nikakvih problema. Imam dobre odnose sa svima. Najvažnije je da rastemo'', rekao je Messi, no onda se otvorio:

''Svi velikani imaju problema na startu sezone. Nije kritika, ali nismo imali dobre pripreme. Teški smo još. Kad stalno putujete, onda ne možete dobro trenirati i to je realnost. Znam da je nužno da klub organizira te utakmice, svi to rade'', rekao je iskreno Messi.

Argentinac je ipak uputio kritiku na račun modernog nogometa. Veliki klubovi ne prolaze klasične pripreme uoči sezona, već idu na promotivne turneje po drugim kontinentima, a sve u sklopu marketinških aktivnosti koje donose novac.

Antonio Conte (Foto: AFP) Conte ljutit nakon poraza: ''To ostavlja gorak okus, Inter je zaslužio pobjedu puno više od Barce'' divider

Većina tog novca odlazi pak na astronomske plaće najvećih zvijezda pa je Messijeva kritika malo deplasirana. Svaki put kad on traži veću plaću, klub mora smisliti kako će namaknuti višak novac i tako ukrug.

Messi je zbog nedavnih ozljeda malo otvorio dušu. Očito ne može pratiti ritam kao nekada i sada spominje manjak treninga uslijed teških i čestih utakmica. No to je moderni nogomet, sve više utakmica, sve više jakih utakmica, ali i sve veća financijska potraživanja igrača. Ne ide jednog bez drugoga.

Show na Anfieldu: Liverpool u pravoj golijadi i ludoj utakmici iščupao pobjedu Dani Parejo promašio penal protiv Ajaxa (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider