Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavili i Chelsea, Ajax, Lyon...

Show na Anfieldu: Liverpool u pravoj golijadi i ludoj utakmici iščupao pobjedu

Utakmicama u skupinama E, F, G i H kompletirano je drugog kolo Lige prvaka.

Galerija Dani Parejo promašio penal protiv Ajaxa (Foto: AFP)

U skupini E aktualni europski prvak Liverpool i Red Bull Salzburg odigrali su sjajnu utakmicu na Anfieldu, a na koncu su Redsi slavili sa 4:3. Domaćin je vodio sa 3:0, austrijski prvak je uspio izjednačiti. Ipak, bodovi su ostali u Liverpoolu.

Domaćin je već nakon 36 minuta vodio sa 3:0 golovima Manea (9), Robertsona (25) i Salaha (36). Hee-Chan je u 39. smanjio, a u nastavku susreta Minamino (56) i Haaland (60) su šokirali Anfield. No, radost gostiju nije dugo trajala i Salah je u 67. minuti vratio europskog prvaka u vodstvo. Dejan Lovren nije nastupio za Redse, baš kao niti Marin Pongračić za austrijski sastav.

U drugom susretu Genk i Napoli su odigrali bez golova. Gosti su u prvom poluvremenu čak tri puta gađali okvir gola. Dva puta Arkadiusz Milik, a jednom Jose Callejon, ali nisu uspjeli svladati Gaetana Couckea.

Igrači Borussije Dortmund slave pogodak (Foto: AFP) Borussia Dortmund slavila u Pragu, Napoli u Genku pogađao vratnice divider

Na ljestvici vodi Napoli sa četiri boda, Liverpool i RB Salzburg imaju po tri boda, a Genk jedan.

U skupina H Chelsea je na gostovanju pobijedio Lille sa 2:1, dok je Ajax na Mestalli slavio protiv Valencije sa 3:0.

Bluesi su poveli u 22. minuti preko Abrahama, a izjednačio je Osimhen u 33. minuti. Chelsea je do tri boda stigao golom Williana u 78. minuti. Domagoj Bradarić nije nastupio za Lille, dok je Mateo Kovačić za goste zaigrao od 87. minute.

Ajax prohujao Mestallom

U drugom susretu Ajax je na Mestalli pobijedio Valenciju sa 3:0 upisavši i drugu pobjedu u skupini.

Nizozemci su poveli u 8. minuti fantastičnim pogotkom Ziyecha. Valencija je mogla izjednačiti u 25. minuti, no Dani Parejo nije realizirao kazneni udarac. Kazna je stigla u 34. minuti kada je Promes zabio i drugi gol za goste. Pitanje pobjednika razriješeno je u 67. minuti kada je Van de Beek zabio za 3:0.

Barcelona preokrenula protiv Intera: Suarez zabio dva spektakularna gola! Luis Suarez (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP) Inter (Foto: AFP) +1 Luis Suarez (Foto: AFP)

Na ljestvici vodi Ajax sa šest bodova, Valencia i Chelsea imaju po tri boda, a Lille je na začelju bez bodova.

Zenit vodi u skupini G

U skupini G Zenit je na svom travnjaku uvjerljivo porazio Benficu sa 3:1. Pobjedu ruskom sastavu donijeli su Dzjuba (22), Ruben Dias (70-ag) i Azmoun (78), dok je gol za Portugalce zabio De Tomas u 85. minuti.

U drugom susretu Lyon je na gostovanju pobijedio RB Leipzig sa 2:0 golovima Depaya (11) i Terriera (65).

Na ljestvici vode Zenit i Lyon sa po četiri boda, RB Leipzig ima tri, a Benfica 0.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider