Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva utakmica!

Jesu li oni novi Ajax? Predvode ih napadačka i trenerska senzacija, oduševili su protiv prvaka Europe

Uzbudljiva mlada momčad zamalo je kreirala nevjerojatan preokret u teško osvojivoj tvrđavi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Svi smo vidjeli Ajax prošle sezone, bilo bi sjajno kada bismo bili novi Ajax'', rekao je Erling Haland, norveška napadačka senzacija, nakon što je u prvom kolu za svoj Red Bull Salzburg već do poluvremena zabio hat-trick u pobjedi 6:2 nad Genkom.

Njegovi Bikovi u drugom su kolu otputovali na Anfield kod europskog prvaka Liverpoola, a činilo se da su ih Redsi vratili na svoje mjesto kada su već nakon 36 minuta poveli s 3:0.

Međutim, austrijska momčad kreirala je nevjerojatan povratak i između 39. i 60. minute postigla tri gola za šokantno izjednačenje. Treći gol zabio je Haland, i to svega četiri minute nakon što je ušao u igru – 19-godišnji Norvežnin ove sezone zabio je već nevjerojatnih 18 golova u 11 utakmica.

Austrijanci se svrstali u elitni klub s Realom, Barcelonom i Chelseajem

Iskusniji Liverpool na kraju je ipak došao do pobjede preko Moa Salaha, ali Austrijanci su pokupili mnogo komplimenata na svoj račun. Mnogi navijači Redsa poklonili su im se na društvenim mrežama, a imaju i zašto – Salzburg je postao tek četvrta momčad, uz Barcelonu, Real i Chelsea, koja je u Ligi prvaka zabila tri gola na Anfieldu.

Trening Real Madrida (Foto: AFP) Real ovo ne pamti: Sad svi vide najveću pogrešku Kraljeva! Perez daje 100 mil. eura za zamjenu divider

Na njihovu žalost, jedina su momčad koja je izgubila s takvim učinkom. Njihov trener Jesse Marsch, prvi američki trener u Ligi prvaka, za to je okrivio neiskustvo i impresioniranost svojih igrača.

''Imali smo malo previše respekta u prvom poluvremenu, ali cijeli svijet gleda ovu momčad kako igra. Mislim da kad dođeš na mjesto poput Anfielda, nije stvar samo u protivniku, nego u kompletnoj atmosferi'', rekao je vrlo zanimljiv 45-godišnji trener i bivši igrač bez ikakva europskog iskustva.

Napokon u Ligi prvaka nakon brojnih posrtaja

Ovo mu je premijerna sezona u Salzburgu, do kojeg je stigao preko sestrinskih klubova – New York Red Bullsa, koje je vodio tri godine, i RB Leipziga, u kojem je prošle sezone bio pomoćnik. U Europi je tek dvije godine, a već radi vrlo zapažen posao.

Luis Suarez (Foto: AFP) Barcelona preokrenula protiv Intera: Suarez zabio dva spektakularna gola! divider

Njegova momčad osvaja svojim nastupima, a vidjet ćemo mogu li i rezultatski parirati senzacionalnom prošlosezonskom Ajaxu, koji je stigao sve do polufinala. U sljedećem kolu u goste im stiže Napoli.

Inače, radi se o klubu koji je nekoć bio poznat kao Austria Salzburg, a intervencija Red Bulla u povijest, dresove i grb kluba izazvala je dosta navijačkog bijesa. Kao da se na njih zbog toga spustilo nekakvo prokletstvo, godinama nisu uspijevali ući u Ligu prvaka često zapinjući na zadnjoj prepreci, iako su u pravilu igrali uzbudljiv i atraktivan nogomet.

Ove godine napokon su dočekali premijerni nastup na najvećoj pozornici u eri nakon rebrandinga, a čini se da su ga odlučili maksimalno iskoristiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider