Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbrži hat-trick u debiju

Čudo od djeteta u debiju u Ligi prvaka u 45 minuta izjednačilo rekord Rooneyja i Raula!

Norvežanin Erling Haland trebao je samo 45 minuta da se upiše na stranice povijesti Lige prvaka.

Erling Haland (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjećate se Erlinga Braut Halanda? Norveškog čuda od djeteta koje je u svibnju postiglo čak devet golova u susretu Svjetskog prvenstva do 20 godina u 12:0 pobjedi Norveške nad Hondurasom i tinejdžeru kojem predviđaju veću karijeru od Zlatana Ibrahimovića? Danas je u debiju u Ligi prvaka u prvih 45 minuta ispisao povijest.

Devetnaestogodišnji Haland je započeo susret Salzburga i Genka, te je do poluvremena, koje je završilo 5:1, postigao hat-trick! Time je izjednačio rekord Waynea Rooneyja, koji je 2004. godine, također u svom debiju u Ligi prvaka, postigao hat-trick u 6:2 pobjedi Manchester United protiv Fenerbahčea, te postao prvi tinejdžer koji je to ostvario. Rooney je tada bio godinu dana mlađi nego što je Haland danas, ali mu je za hat-trick trebalo prvo i drugo poluvrijeme.

Marco Reus promašio jedanaesterac (Foto: AFP) Borussia propustila nokautirati Barcu: Tragičar Reus promašio jedanaesterac i nekoliko šansi divider

Haland je u dobi od 19 godina i 58 dana postao i treći najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka, iza Raula 1995. i već spomenutog Rooneyja. Ukoliko postigne četvrti pogodak, postat će jedini tinejdžer koji je u svom debiju u Ligi prvaka postigao četiri gola!

U osam utakmica ove sezone Haland je upisao 14 pogodaka i pet asistencija u svega 658 minuta provedenih na travnjaku. S ova tri pogotka Haland je na brojci od 17 golova u devet utakmica.

Smijeh predstavnika Slavije Prag (Screenshot) Bili su u nevjerici kada su izvukli Barcu, Borussiju (D) i Inter. Dvadeset dana kasnije su senzacija divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider