Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uspoređuju ga s ibrom

Čudo iz Norveške: Zabio rekordnih DEVET golova u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva

Norveškog napadača uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem i predviđaju mu da će biti najbolji napadač u povijesti reprezentacije.

Erling Haland (Screenshot)

U Poljskoj se ovih dana održava Svjetskog prvenstvo za igrače do 20 godina, a u četvrtak navečer dogodila se nikad prije viđena situacija! Norveška je u utakmici 3. kola skupine C s čak 12:0 slavila protiv Hondurasa, što je rekordna pobjeda u povijesti svjetskih prvenstava u ovom uzrastu.

Od 12 golova norveške reprezentacije još više fascinira DEVET pogodaka 18-godišnjeg napadača Red Bull Salzburga Erlinga Brauta Halanda! Norvežani su na poluvremenu vodili 5:0, a Haland je postigao četiri pogotka.

U nastavku je u 50. minuti postigao peti, a onda je Honduras ostao s igračem manje. U manje od 20 minuta Haland je zabio još dva pogotka, da bi u 88. i 90. postigao svoja posljednja dva gola na utakmici. Drugi crveni karton Honduras je dobio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Unatoč rekordnoj pobjedi i nevjerojatnom individualnom Halandovu učinku, Norveška neće izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva u Poljskoj. Portugalu treba bod u večerašnjem ogledu protiv Južne Afrike, autsajdera skupine, koja je u prva dva kola izgubila oba susreta.

Haland je igrač austrijskog prvaka Red Bull Salzburga, u koji je stigao u kolovozu 2018. godine iz norveškog Moldea kao 18-godišnjak. U svojoj drugoj, ujedno i posljednjoj sezoni u Moldeu, Haland je u 25 nastupa u prvenstvu postigao 12 golova, dok je u Europskoj ligi u pet susreta zabio četiri gola! Podsjetimo, riječ je o 18-godišnjaku.

U Red Bullu iz Salzburga nije za sada dobio pravu priliku pa je u ovoj sezoni upisao tek četiri nastupa i zabio jedan pogodak.

Mnogi ga uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem zbog svoje fizičke moći, udarca, ali i vještina. Najveći napadač Norveške svih vremena aktualni je trener Manchester United Ole Gunnar Solskajer, a tamošnji mu mediji predviđaju veću karijeru od njegove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider