Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve za klub i momčad

Gesta za pohvalu i iskreno priznanje Dinamova djeteta: "To nije bila dobra odluka, a učlanjenjem u Hajduk pokazao sam poštovanje“

U velikom videointervjuu za gol.hr Željko Kopić prokomentirao je, među ostalim, spornu situaciju oko učlanjenja u Hajduk i nedolaska na presicu nakon derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, a kada je bio trener Modrih…

Željko Kopić rijetko se pojavljuje u hrvatskim medijima. Radije ostaje samozatajan, a itekako ima što reći.

Iako još uvijek spada u red relativno mladih stručnjaka, tek je u 46. godini, jedan je od rijetkih trenera koji se može pohvaliti da je vodio oba najveća hrvatska kluba - Dinamo i Hajduk, i to u razmaku od samo četiri-pet godina. To je već bogata karijera, a ima još dosta toga. Iskustvo je stjecao i u inozemstvu, radio je na Cipru, a prije nekoliko mjeseci odradio je uspješnu dionicu u Bugarskoj.

Kopić je otvorio dušu u velikom intervjuu za gol.hr. U vrlo relaksiranom razgovoru pretresli smo najpikantnije detaljima njegova trenerskog razdoblja na Poljudu i Maksimiru, razriješili neke nedoumice i demistificirali glasine o kojima se vrlo žustro raspravljalo u sportskoj javnosti i napose nogometnim kuloarima.

Nakon Hajduka trenerski put vas je odveo na Cipar, radili ste u Pafosu, a onda ste se vratili u Dinamo. Vi ste dinamovac, je li tako, da i taj detalj razjasnimo jer negdje se zna provući da možda i niste. Dosta pozornost izazvalo je ono škakljivo pitanje, na jednoj od press-konferencija na Poljudu, jeste li još član Hajduka.

"Ja sam dinamovac, ali ze mene je jedino logično da se učlanite u Hajduk ako ste njegov trener"

„Istina, ja sam dinamovac, ali za mene je jedino logično da ako ste trener Hajduka, da se onda i učlanite u klub. S time iskazuješ poštovanje prema klubu i navijačima. U tom je trenutku velika borba za naslov prvaka, pokušavaju se izvaditi svakakve stvari. Ja znam da sam na bilo koji način odgovorio da bi to bilo u naslovima i da bi se pokušalo na dodatan način destabilizirati situacija.“

Je li to pitanje razlog zbog čega niste došli na press-konferenciju poslije sljedećeg derbija?

„Kada sam kao trener Dinamo gostovao na Poljudu u onoj prvoj utakmici, kada je bilo 0:0, meni je rečeno u Dinamu da presice nisu obavezne jer je još vrijedilo to pravilo zbog korone. Obavezan je onaj dio koji se daje za televiziju, izjava poslije utakmice, a da presica nije obvezna. Ja sam rekao: 'Ljudi moji, pa što je vama. Prvo, predstavljam Dinamo, kao trener Dinama trebam se pojaviti na toj presici. Drugo, bio sam trener Hajduka i da ne dođem na presicu, to mi je van svake logike.' Ja sam na tu presicu najnormalnije otišao i onda se provuklo to pitanje“, prisjetio se Kopić i pojasnio:

„Nisam to dobro odradio“

„Potom je došla ta druga utakmica na Poljudu. Bila je dosta nestabilna situacija, preispitivalo se kako igramo, je li to valja ili ne valja. S PR-om sam dogovorio da imamo presicu prije utakmice u Maksimiru, na kojoj se može postaviti bilo koje pitanje, a poslije utakmice ionako idemo na avion, pa ćemo dati izjavu za televiziju i na taj način tu ćemo priču ostaviti stabilnom. Iz ove perspektive, to je jedna od rijetkih stvari koje ja, onako…“, tražio je Kopić pravu riječ, a mi smo dometnuli:

Željko Kopić Željko Kopić (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Možda za čim žalite?

„Ne, ne, ne žalim ja ni za čim. No mislim da to nisam dobro odradio. Prvo, svaki navijač Dinama ima pravo čuti što trener koji vodi njihovu momčad ima za reći nakon derbija. Drugo, mislim da na taj način nije pokazan respekt prema novinarima. Mislim da to nije bila dobra odluka“, samokritično je prokomentirao naš sugovornik, što nije baš česta pojava u hrvatskom nogometu, u kojem nerijetko caruju taštine i samoljublje.

"To sam napravio zbog momčadi i kluba"

„Unutar sebe gledajući, ja sam to isključivo napravio zbog momčadi i kluba, da ne bi pričali o članskim iskaznicama, nego daj da izguramo sezonu do kraja jer imaš ogromnu dozu odgovornosti. Jer ako Dinamo nije prvak, to je ogroman problem“, podvukao je Kopić malo usporenije, a mi smo u šali dometnuli:

To nije dobro.

„Ha, ha, ha… U najmanju ruku. To je situacije gdje gledaš što je najbolje za momčad i klub, neka priča tko što hoće, daj samo da izguram tu priču do kraja, a kada to sve završi, onda imamo vremena razglabati o iskaznicama i o svemu. No iz ove perspektive ipak mislim da to nije bilo dobro.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider