Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRESUDIO KAZNENI UDARAC

Zekić nije mogao pobjeći od sporne situacije: "Tako nam ne objašnjavaju pravila"

Trener i igrači Slaven Belupa teško su podnijeli poraz u domaćem susretu polufinala Kupa protiv Hajduka.

Zoran Zekić (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Samo jedan udarac u okvir gola viđen je na cijelom susretu Slaven Belupa i Hajduka u polufinalu Kupa Hrvatske. Njega je izveo Marko Livaja s bijele točke i taj pogodak odveo je Hajduk prema Rujevici, gdje će se za trofej boriti protiv Šibenika. 

Trener Slavena Zoran Zekić dobro je postavio utakmicu i može biti zadovoljan igrom svoje momčadi, no to na kraju ipak nije bilo dovoljno.

Kazneni udarac svakako je prelomio utakmicu

"Čestitao bih Hajduku i želim im sve najbolje te poštenu borbu u finalu. Taktički smo odradili jako dobro. Bili smo gusti, dobri u pasu i imali smo dobar broj izlazaka. Čak bih rekao da smo imali bolje situacije od Hajduka. Da nije suđen kazneni udarac, teško da bi nam zabili gol. Ali tako je kako je", s tugom u glasu rekao je Zekić.

Okrenuo se još kratko pohvalama svojoj momčadi.

"Mi smo apsolutno bili konkretniji. Da smo malo brže mijenjali stranu i imali konkretniji pas, bili bismo još opasniji. Nismo imali dovoljan broj igrača u završnici i nismo uspjeli završiti akcije. Mogu reći da sam ponosan na svoje igrače, ne samo zbog ove utakmice nego i zbog cijele sezone. To su pošteni i karakterni momci koji se bave nogometom na najprirodniji način. Daju sve od sebe i najviše mi je žao zbog njih. U svlačionici je teška situacija i zbog drugog poluvremena, i zbog detalja koji je odlučio susret", dodao je.

"Drugačije nam objašnjavaju pravila"

Kako je i tu spomenut taj sporni trenutak, uslijedilo je pitanje o njemu, odnosno zatražen je za komentar odluke suca Kolarića. Je li trebao biti dosuđen kazneni udarac za Hajduk?

"Ja to ovdje mogu komentirati, ali nisam stručnjak. Jednostavno, više ne razumijem, ako uopće smijem nešto reći. Molio bih ljude samo da pogledaju situaciju iz utakmice protiv Varaždina, gdje se lopta od tijela suparničkog igrača odbila u ruku i nije suđen kazneni udarac. To je ono kako sam ja uspio iščitati ono kako nam objašnjavaju pravila. Moj je igrač uklizao, lopta ga je pogodila u leđa i dobila rotaciju, a onda ga je pogodila u ruku. Ne znam više što bih rekao, ali moram priznati da smo svi malo začuđeni. Meni je žao što je utakmica otišla u tom smjeru", prokomentirao je.

Tepšićeva ozljeda teža od očekivanog?

Upitan je i za stanje svojeg nogometaša Novaka Tepšića, koji je pri kraju prvog poluvremena iznesen na nosilima i otpremljen u bolnicu. Stradao je u skok duelu s Darijem Melnjakom.

"Razgovarao sam s njegovim roditeljima. U bolnici je na snimanju i nadam se da neće na kraju biti ono o čemu se govori. Postoji mogućnost da ima vanjski prijelom čeone kosti, a to je onda teško. Ja mu želim brz oporavak. Nažalost, nesreća nikad ne dolazi sama, ali prebrodit ćemo to", poželio je sve najbolje svojem igraču.

Još je kratko upitan o nastavku prvenstva, gdje je njegova momčad, prema prognozama s početka sezone podosta neočekivano, u borbi za izlazak u Europu. Slijedi gostovanje kod Dinama na Maksimiru.

"Da smo pobijedili Varaždin, bili bismo treći. Teško će biti dečke psihički oporaviti, ali moramo pronaći snage. Zaslužili su da sebe nagrade što boljim rezultatom na kraju sezone i da se barem do kraja borimo za nešto što prije nekoliko mjeseci nitko nije očekivao", završio je svoju izjavu Zekić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider