Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pala zadnja livajina žrtva

VIDEO Hajduk je do finala došao iz kaznenog udarca, pogledajte situaciju koja je do njega dovela

Odlučujući pogodak u Koprivnici postignut je u 59. minuti, a strijelac je bio Marko Livaja.

Marko Livaja i Jan Mlakar (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Dugo se u Koprivnici čekalo na prve prave prilike, a time automatski i na pogodak. No u 59. minuti navijači su ga napokon dočekali, i to nakon reakcije VAR-a, a onda i glavnog suca Patrika Kolarića.

Radilo se u situaciji koju je zakuhao udarac Rokasa Pukštasa, a koji je blokirao Nikola Jambor. Sudac Kolarić na prvu nije reagirao i igra se nastavila, ali uskoro ga je VAR soba pozvala na provjeru situacije.

VAR pozvao Kolarića, on dosudio kazneni udarac

Nakon kratke provjere on je presudio u korist Hajduka, odnosno Jamborovo igranje rukom okarakterizirao je prekršajem za kazneni udarac.

Siguran izvođač vrlo hladnokrvno bio je, naravno, Marko Livaja te je tako ispunio popis svih klubova u prvom rangu hrvatskog nogometa protiv kojih je ove sezone zabio barem jedan pogodak. Isto tako, bio je to jedini udarac u okvir gola na cijeloj utakmici.

Kako je izgledao kazneni udarac te njegovo izvođenje, pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, prije samo četiri dana Kolarić je sudio susret Gorice i Osijeka, kad sličnu situaciju također nije procijenio kaznenim udarcem. No tada isto tako nije bilo reakcije iz VAR sobe, tako da bi ova situacija mogla završiti u raznim analizama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider