Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA DNEVNIK NOVE TV

EKSKLUZIVNO Baturina o interesu Arsenala: "Interes Topnika mi godi, san bi bio igrati s Odegaardom i Sakom"

Martin Baturina ekskluzivno je razgovarao za Dnevnik Nove TV o Dinamu, Bišćanu, Euru i Arsenalu.

 

Martin Baturina, talentirani igrač Dinama, nedavno je napunio 20 godina i igra sezonu iz snova. Impresionirao je sjajnim igrama u HNL-u i tako privukao europske velikane, koji već nude silne milijune za njegov dolazak.

U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV s reporterom Ivanom Forjanom hrvatski nogometaš osvrnuo se na dolazak novog trenera, borbu za titulu, interes londonskog Arsenala i još puno toga.

 

Martine, sjajna sezona je iza vas, suvereno koračate prema naslovu prvaka, devet bodova ispred Hajduka ste. Smatrate li da to možete komotno održati?

"Pa da, devet bodova prednosti je, ali znali smo mi ulaziti u krizu, tako da se nećemo opuštati. Znamo kako je loše kad se izgubi ili kad odigramo remi, tako da ćemo ići po sve pobjede."

Promjena na klupi Dinama

Stigao vam je i novi trener. Kako ste vi osobno reagirali? Igor Bišćan vodio vas je i u mladoj reprezentaciji, kako ste zadovoljni tom promjenom?

"Pa svi znamo kakav je Igor trener, imao je dobre rezultate i u mladoj reprezentaciji. Ima jako dobre treninge, pobijedili smo već u prvoj utakmici pod njegovim vodstvom. Dobro smo se povezali, rekao je da damo sve od sebe i da misli da će to biti dovoljno."

Slaven Belupo - Hajduk Utakmica sezone za oba kluba: Koprivnica je postala stratište Hajdukovih ambicija, brojevi otkrivaju i kako divider

Odmah ste to i pokazali u Kranjčevićevoj, sjajna je bila atmosfera, osjetilo se nešto i u zraku, došlo je puno BBB-a, svi su vam dali podršku.

"Mislim da je to jedna od najboljih atmosfera u kojima sam ja igrao otkako sam u Dinamu. Stvarno su nas navijači bodrili i čuo sam za vrijeme igre kako mi govore dobre stvari. Mogu im samo zahvaliti i pozvati ih da nas bodre i dalje."

Nosi desetku na leđima

Vi od ove sezone nosite desetku na svojim leđima. Koliko vam je to na neki način opterećenje, a koliko čast? Svi znamo tko je sve nosio broj 10 u Dinamu.

"Pa da, svi znamo tko je sve nosio desetku u našem klubu. Ma, sve što mogu reći je da mogu zahvaliti bivšem treneru Čačiću, koji mi je dao desetku, a ja ću to pokušati opravdati."

Ona utakmica protiv Hajduka, 4:0, gol, asistencija, je li vam to možda i najbolja utakmica u karijeri dosad?

"Pa mislim da je, ali bit će ih još."

Komentirao interes Arsenala

Gdje biste se voljeli okušati u karijeri jednoga dana?

"Zaista nemam preferencija, ne razmišljam baš o tome previše. Moj cilj je sada Dinamo, odigrati tu najbolje što mogu, dati sve za ovaj klub i vidjeti što ćemo dalje."

Stigla je vijest da je Arsenal ozbiljno zainteresiran za vas, kako ste vi to doživjeli?

Toni Borevković Kobna pogreška Hajdukova stopera: "Ovo će mu obilježiti karijeru idućih nekoliko godina" divider

"Pa definitivno je lijepo čuti takvo nešto, kada se takvi klubovi zainteresiraju za vas. Pratim ih ove sezone, zaista dobro igraju i nadam se da će tako i nastaviti."

Biste li voljeli zaigrati s Martinom Odegaardom ili Bukayom Sakom?

"Pa definitivno da bih volio. To su odlični igrači, san bi bio igrati s takvim igračima. Ali, vidjet ćemo sve."

Čeka ga Euro s mladim Vatrenima

Za vas slijedi ovoga ljeta i ispit s mladom reprezentacijom, Euro U-21. U prijateljskom dvoboju s Englezima zabili ste fantastičan gol. Kako je bilo staviti onaj slobodnjak na Craven Cottageu, stadionu Fulhama?

"Ma da, stvarno lijepo je bilo. Lijep ambijent je bio, lijep stadion. Vježbam dosta slobodnjake i, eto, isplatilo se. Ova je sjela, točno u 90, što se kaže. A što se tiče mlade reprezentacije, stvarno imamo jako dobru generaciju. Ne znam tko će biti novi izbornik, ali mi ćemo dati sve od sebe na Euru. Proći grupu za početak pa ćemo vidjeti što će biti dalje."

I evo za kraj, koliko vam u vašoj karijeri pomaže otac, legenda HNL-a, Mate Baturina?

"Uvijek mi govori da budem svoj i da odigram najbolje što mogu, to bi trebalo biti dovoljno."

Osvrnuo se na simpatičnu anegdotu svog oca

Znate onu priču s tatom, kada je došao na rampu stadiona na Poljudu, pa se morao identificirati. Kada su ga pitali da se predstavi, ostala je legendarna rečenica: "Mate Baturina, centarfor!"

"Da da, čuo sam o tome i čitao. Znamo ga malo i zezati doma oko toga, uvijek se dobro nasmijemo svi."

Je li se vama kada dogodila slična situacija, da vas portiri na Maksimiru pitaju isto?

Sergio Carrallo Nekoć velika nada Reala odustala od nogometa: Oženio se s 18 godina starijom i sada ima milijune eura divider

"Pa možda je malo u početku znalo biti takvih situacija, kada sam tek došao u Dinamo, ali sada više nema toga."

Je li bilo onda: "Martin Baturina, vezni!"?

"Nije, nije, samo su mi digli rampu", zaključio je Baturina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider