Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj za trofej u Rijeci

Hajduk srušio Slaven u Koprivnici i plasirao se u finale Kupa: Livaja siguran s 11 metara

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo s 1:0 i plasirao se u finale hrvatskog Kupa...

Galerija Marko Livaja Žestok sudar Tepšića i Melnjaka Novak Tepšić +9 Torcida na utakmici u Koprivnici

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u finale SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u Koprivnici na stadionu Ivan Kušek Apaš pobijedili Slaven Belupo s 1:0. 

Pogodak odluke zabio je Marko Livaja u 59. minuti iz jedanaesterca.

Hajduk će u finalu 24. svibnja na riječkoj Rujevici braniti naslov protiv Šibenika, koji je u prvom polufinalu petog travnja na Šubićevcu slavio s 2:1 protiv Dinama.

Podsjetimo, Modri su poveli golom Josipa Drmića u 40. sekundi, no Šibenik je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Ikera Poza (72) i Duje Čopa (90+3).

Za Šibenik je to drugo finale u povijesti, u svom prvom 2010. godine izgubio je od Hajduka, dok su Splićani izborili svoje 13. finale, u kojem će loviti osmi naslov.

Osim što je izborio finale Kupa, Hajduk je ovom pobjedom prekinuo i niz od četiri uzastopna gostovanja u Koprivnici bez slavlja.

Prvo uzbuđenje stiglo je već u šestoj minuti nakon pogreške gostujućeg vratara Ivana Lučićat, koji je čekao s ispucavanjem jedne lopte, što je umalo iskoristio Robert Mudražija. Domaćin je zaprijetio i u 11. minuti, pucao je Arber Hoxha, ali neprecizno.

U 22. minuti ponovo prijeti Slaven. Benedik Mioč ubacio je s desne strane, Lučić nije uspio uhvatiti loptu, koja je došla do Marija Marine, no Slavenov veznjak loše je pucao preko gola.

Zanimljivo, utakmica je u 30. minuti nakratko prekinuta nakon što su se uključile prskalice za vodu, no, srećom, prekid je kratko trajao. Samo minutu kasnije Hajduk je imao prvu priliku na utakmici, međutim Marko Livaja nije se najbolje snašao.

Splićani su zaprijetili i u 38. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Yassine Benrahou, ali je lopta od bloka završila u korneru. Minutu kasnije došlo je do neugodnog sudara glavama Novaka Tepšića i Darija Melnjaka. Nažalost, Tepšić je na nosilima iznesen s terena, dok je Melnjak nastavio susret s povezom oko glave.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo više uzbuđenja, pa je prvih 45 minuta završilo bez golova i s vrlo malo prilika na obje strane.

U nastavku smo vidjeli mnogo življu i zanimljiviju utakmicu. Prvu priliku u drugom dijelu imao je Hajduk u 52. minuti. Rokas Pukštas s desne je strane ubacio pred vrata, Marko Livaja pucao je glavom, ali pored gola. Samo tri minute kasnije sjajnu priliku imao je i domaćin. Ante Crnac pokušao je s desne strane, ali je lopta prošla tik uz vratnicu.

U 59. minuti napokon smo vidjeli i pogodak, i to s bijele točke. Pukštas je pucao u kaznenom prostoru, a Nikola Jambor blokirao udarac rukom. Sudac Patrik Kolarić nakon videoanalize pokazao je na bijelu točku, a Livaja bio siguran za vodstvo gostiju.

U 67. minuti Slaven je imao još jednu solidnu priliku, Crnac je pucao glavom ali preko gola. U završnici susreta domaćin je jurnuo po izjednačenje, ali bez pravih konkretnih prilika, pa je Hajduk obranio prednost za plasman u finale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider