Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postoji način da zaigraju

Stiglo detaljno pojašnjenje vezano za nogometnu reprezentaciju: Rusija ipak smije igrati kvalifikacije za SP, ali...

FIFA je od WADA-e zatražila detaljno pojašnjenje vezano za rusku nogometnu reprezentaciju i suspenziju koja je nastupila.

Slavlje Rusije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetska antidopinška agencija (WADA) u ponedjeljak je objavila kako niti ruska nogometna reprezentacija, ako se i kvalificira za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, na njemu neće smjeti nastupiti pod svojom zastavom zbog sankcija koje su izrečene toj zemlji, a prema kojima je Rusiji zabranjen nastup na velikim natjecanjima u sljedeće četiri godine.

gol expired Sramotna istina o Ruizu i pripremi za revanš protiv Joshue: "Tulumario je, kupovao kuće i aute" divider

Ranije u ponedjeljak WADA je zbog manipuliranja rezultatima testiranja i prikrivanja organiziranog dopinga koji je provođen uz pomoć moskovskog laboratorija zabranila Rusiji nastup na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima u nizu sportova u sljedeće četiri godine.

Izvršni odbor WADA-e svoju je odluku o suspenziji donio nakon što su njegovi članovi zaključili kako je u laboratoriju u Moskvi došlo do manipuliranja uzorcima, podmetanja lažnih dokaza i brisanja dokumenata koji su bili povezani s pozitivnim nalazima na testovima i pomoću kojih se lako moglo otkriti tko su sportaši koji su se služili nedopuštenim sredstvima.

gol expired Hrgović se vratio u Zagreb i najavio napad na vrh: ''Prije dvije godine bio sam na ulici, sve ću ih pomesti'' divider

Odluka Izvršnog odbora o kažnjavanju Rusije bila je jednoglasna, objavio je glasnogovornik Svjetske antidopinške agencije.

Iz FIFA-e su nakon te odluke WADA-e zatražili pojašnjenje vezano za rusku nogometnu reprezentaciju.

"Ako se Rusija i kvalificira, neće smjeti nastupiti pod tim imenom, već je postavljen mehanizam prema kojemu može podnijeti zahtjev za nastup na neutralnoj osnovi", izjavio je predsjednik WADA-ine Komisije za žalbe Jonathan Taylor.

To bi mogao biti sličan slučaj kao i onaj kada su na Olimpijskim igrama 2016. i 2018. godine ruski sportaši nastupili pod zastavom olimpijskih igara.

gol expired Fury i Wilder neviđeno ''popljuvali'' Joshuu i Ruiza: "Vidi se da je imao Klička u kampu" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider