Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa od SP-a 2022.

Zbog velike dopinške afere Rusija suspendirana na četiri godine u svim olimpijskim sportovima

Rusija je dobila konačnu presudu u slučaju dopinškog skandala.

Slavlje Rusije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međunarodna antidopinška organizacija donijela je odluku da se Rusiji, nakon velikog dopinškog skandala, zabranjuje nastup na svim velikim natjecanjima u iduće četiri godine!

Ruska zastava i himna neće biti dozvoljeni na najvećim sportskim manifestacijama kao što su Olimpijske igre 2020. godine i Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine.

gol expired Hrgović se vratio u Zagreb i najavio napad na vrh: ''Prije dvije godine bio sam na ulici, sve ću ih pomesti'' divider

Bez zastave i himne na najvećim globalnim natjecanjima

To znači da će svi sportaši koji neće moći dokazati svoju nevinost morati propustiti Olimpijske igre iduće godine, dok će oni koji ipak uspiju dokazati da su nevini igrati pod olimpijskom zastavom.

Ruska antidopinška organizacija (Rusada) proglašena je krivom nakon što su članovi WADA-e zaključili kako je u laboratoriju u Moskvi došlo do manipuliranja uzorcima, podmetanja lažnih dokaza i brisanja dokumenata koji su bili povezani s pozitivnim nalazima na testovima i pomoću kojih se lako moglo otkriti tko su sportaši koji su se služili nedopuštenim sredstvima.

gol expired Fury i Wilder neviđeno ''popljuvali'' Joshuu i Ruiza: "Vidi se da je imao Klička u kampu" divider

WADA je objavila da Rusada ima 21 dan da se požali na takvu odluku te će cijeli slučaj biti prebačen na Sportski arbitražni sud, koji će nakon toga donijeti konačnu odluku.

Mogu nastupiti na Euru 2020. i svim europskim manifestacijama

Unatoč suspenziji, ruska nogometna reprezentacija moći će nastupiti na Europskom prvenstvu 2020. godine, na kojem će Sankt-Peterburg biti jedan od domaćina.

Razlog - UEFA-ina natjecanja ne smatraju se najvećim globalnim događanjem te ne padaju pod WADA-ine zakone o antidopingu.

To bi istovremeno značilo da će Rusija imati pravo nastupiti na kontinentalnim manifestacijama kao što su europska prvenstva, UEFA-ina Liga nacija i bilo koje drugo natjecanje koje nije pod okriljem krovne svjetske organizacije tog sporta.

FIFA je uputila pitanje WADA-i što to konkrento znači za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a stigao je zanimljiv odgovor.

"Ako se Rusija i kvalificira, neće smjeti nastupiti pod tim imenom već je postavljen mehanizam prema kojemu može podnijeti zahtjev za nastupom na neutralnoj osnovi", izjavio je predsjednik WADA-ine Komisije za žalbe Jonathan Taylor.

Rusija otpada za nastup na košarkaškom turniru u Splitu

Rusija se za nastup na košarkaškom olimpijskom turniru u Tokiju trebala boriti na kvalifikacijskom turniru u Splitu. U skupini A su s Njemačkom i Meksikom, dok je domaćin turnir Hrvatska u skupini B s Brazilom i Tunisom.

Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a gradovi domaćini osim Splita su Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Što će se dogoditi s tim mjestom koje je trebala popuniti Rusija, saznat ćemo vrlo uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider