FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
komentirao i joshuu

Hrgović se vratio u Zagreb i najavio napad na vrh: ''Prije dvije godine bio sam na ulici, sve ću ih pomesti''

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović ostvario je desetu pobjedu u desetoj profesionalnoj borbi u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović nastavio je sjajan niz započet prije dvije godine. Hrga je slavio i u desetoj borbi profesionalne karijere, a ovaj je put žrtva bio Eric Molina.

Na velikom spektaklu u Rijadu koji su predvodili Anthony Joshua i Andy Ruiz, Hrgović je Molinu svladao tehničkim nokautom u trećoj rundi i time obranio interkontinentalni naslov WBC-a, inače treći po važnosti pojas u toj boksačkoj federaciji.

Ova mu pobjeda polako otvara vrata samog vrha teške kategorije i sigurno ćemo u sljedećoj godini vidjeti jedan meč s onima koji pretendiraju za pojas u jednoj od organizacija. Iako je još nakon borbe u Rijadu izrazio želju da se bori protiv Dereka Chisore, Filipu je svejedno tko je sljedeći.

''Kad sam bio u kampu, govorilo se o veljači i meču u Londonu. Ništa još nije potvrđeno, moram sjesti sa svojim menadžerom'', rekao je Filip na povratku u Zagreb.

''Volio bih se boriti protiv Chisore. Ma svih velikih, kao Povjetkina. Mislim da bi mi Chisora bio jako dobar test da se vidi od kakvog sam materijala napravljen. Ne možeš biti šampion ako ne pobijediš Chisoru. Njega su pobijedili svi šampioni. Odmah bih to potpisao, ali on neće prihvatiti jer zna da će izgubiti i ne može zaraditi velik novac sa mnom. Možemo se nadati da je sve prokockao ili zapio pa da prihvati borbu.''

gol expired Predsjednik WBC-a i dio fanova poludjeli na Filipa Hrgovića: "On je zec, ne životinja" divider

Nova borba već za dva mjeseca

Kaže da nema odmora za njega jer počinju pripreme za taj sljedeći meč.

''Borim se krajem veljače i imat ću sedam do osam tjedana za pripremu'', rekao je Hrgović te najavio odrađivanje kampa u Zagrebu.

''Malo mi je teško biti tamo dva mjeseca.''

U posljednje je dvije godine dosta napredovao.

"Jako sam zadovoljan. Moje najbolje boksačke izvedbe tek dolaze. Puno toga sam prošao u ove dvije godine. Tada sam bio na ulici bez promotora, tima, bez ičega. Bilo je pitanje hoću li ostati u boksu. Željko Mavrović prije mog kampa rekao je da je kada me tada vidio mislio da ću potonuti i neću uspjeti. Drago mi je da sam sve prebrodio i da sam nakon dvije godine Top 10 na svijetu. Moja najbolja izdanja tek dolaze i sve ću ih pomesti."

gol expired Fury i Wilder neviđeno ''popljuvali'' Joshuu i Ruiza: "Vidi se da je imao Klička u kampu" divider

Neki su napadali Filipa nakon borbe s Molinom zbog navodnih korištenja ilegalnih udaraca.

''Sudac je u svlačionici rekao da nema udaraca iza glave, a ja sam mu rekao što ako on okreće glavu. To se i dogodilo, sudac me nije nijednom opomenuo. Ja uputim udarac u njegovo lice, a ako on okreće glavu, to je njegov problem. Mislim da su to glupi komentari, sudac je tu da mi da opomenu ili me diskvalificira, a ja ću sve napraviti da pobijedim.''

Komentirao i Joshuu

Boksački svijet i dalje priča o meču Joshue i Ruiza

"Dao je preveliki respekt Andyju Ruizu. Trebala mu je pobjeda, morao se vratiti psihički i nije želio riskirati. Sada će mu trebati jedan lakši meč da vrati samopouzdanje."

I dalje gaji nade u nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine usprkos najavi WBC-a da će suspendirati sve profesionalce koji tamo nastupe.

"99,9 posto ne bi radilo pripreme za Olimpijske igre i imalo obveze u profesionalnom boksu. Olimpijske igre moj su san, ja želim biti najbolji hrvatski boksač u povijesti i želim osvojiti naslov olimpijskog prvaka."

Zarada 15 tisuća dolara?

"Informacija o tome koliko sam zaradio nije bila točna. Ne znam koliko sam točno zaradio, jesam puno manje od Joshue, ali koliko točno, to morate pitati mog knjigovođu."

Nakon pobjede proslava u McDonald'su.

"Da, to je tradicija. Nisu me ovog puta opelješili. Za 50 dolara najeo se cijeli tim", rekao je u šali Hrgović.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider