FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ruiz nemoćan

Veliki revanš Ruiza i Joshue razočarao: Britanac vratio pojaseve, ali uz stil koji se nije svidio gotovo nikome

Šest mjeseci nakon prvog okršaja u Madison Square Gardenu, Andy Ruiz i Anthony Joshua ponovno su se ogledali, ovog puta u Saudijskoj Arabiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana lipnja ove godine Andy Ruiz Jr. šokirao je boksački svijet nokautiravši do tada neporaženog prvaka svijeta - Anthonyja Joshuu. Šest mjeseci i šest dana kasnije Joshua je vratio pojaseve prvaka.

Britanski boksač Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Andyja Ruiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca (118-110, 118-110, 119-109).

Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

gol expired Hrvat zabio dva gola Barci, Katalonci potopili njegovu momčad: Rakitić asistirao Messiju! divider

Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi.

Joshua podsjetio na Klička

Treba reći da je Joshua jako podsjetio na Vladimira Klička i njegov stil boksa. Ukrajinac je takvim stilom, koji nije nikoga ostavljao bez daha, čak 10 godina vladao boksačkim svijetom.

Podsjetimo, uoči ovog revanša Joshua je otkrio da mu je Vladimir puno pomogao u pripremi ovog meča, pa i ne čudi da smo vidjeli ovako mirnog Joshuu, koji nije tražio nokaut, već je malo po malo sakupljao bodove i na kraju ostvario svoj cilj - vratio pojaseve prvaka svijeta!

Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

gol expired Preokret na Olimpicu: Lazio srušio Juventus i uključio se u utrku za Scudetto! divider

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

TIJEK DVOBOJA

1. runda: Krenulo je s opipavanjem snaga u prve dvije i pol minute, a onda je sjevnula desnica Joshue koja je razbila arkadu Ruizu. Prva runda na stranu Britanca.

2. runda: Joshua je s manje udaraca nego u prvoj rundi dobio i drugu rundu, ali je i u jednom sudaru glavama zaradio i sam puknuće arkade. 

3. runda: Mlitava treća runda. Ruiz pokušava ući u prostor Anthonyja Joshue, ali zasada ne pokušava. Britanac nabada bodove kratkim udarcima prednjom rukom. Li la runda, možda na stranu Ruiza koji je bio aktivniji. 

4. runda: Ruiz eksplodirao na kraju runde, Joshua zateturao po prvi put. Gotovo 12 minuta je kontrolirao meč, a onda su uslijedila četiri povezana udarca i Joshua je ustuknuo...

5. runda: Ništa posebno u petoj rundi. Obojica su uzela kreativnu stanku. Idemo dalje. 

6. runda: Joshua prošao sjajnim lijevim krošeom, Ruiz izgubio živce na kraju runde i prljavo udario Joshuu u dva navrata. 

7. runda: Anthony Joshua definitivno osvojio sedmu rundu. S nekoliko snažnih udaraca pogodio Ruiza, koji nije imao adekvatan odgovor. 

8. runda: Ruiz se probudio! Iz klinča nekoliko puta pogodio Britanca i na samom kraju ga natjerao na onaj njegov "smiješak" kao iz prve borbe kojim želi reći "nije mi ništa", ali zapravo je malo uzdrman. Bit će to paklene četiri runde do kraja.

9. runda: Obojica su ispalila nekoliko odličnih udaraca, no u konačnici su obojica ostali stajati na nogama. Idemo u 10. rundu, Joshua i dalje vodi na bodove. 

10. runda: Jedna mirnija runda prije ulaska u posljednje dvije. 

11. runda: Joshua još jednom taktičkom rundom zadržao prednost i ako ostane na nogama vratit će izgubljene pojaseve. 

12. runda: KRAJ! Joshua je vratio pojaseve prvaka. 

gol expired Hrgović nokautirao Molinu: Amerikanca dvaput spasilo zvono, ali treći put mu nije bilo spasa! divider

Za ovaj dvoboj Joshua je izgubio čak pet kilograma u odnosu na onaj prvi, te teži 107.5 kilograma. Ruiz je pak dodatno povećao svoju kilažu, te je na vaganju u petak kazaljka stala na čak 128 kilograma, odnosno sedam više u odnosu na meč u lipnju. 

gol expired Nakon brutalne dominacije Hrgović poručio: "Želim meč za titulu, želim biti svjetski prvak!" divider

U nešto ranije održanom meču Filip Hrgović upisao je 10. profesionalnu pobjedu karijere protiv Erica Moline. Hrgović je slavio protiv Drummer Boyja nokautiravši ga u 3. rundi, nakon što ga je prethodno dva puta rušio, po jednom u svakoj rundi. 

Hrgović je nokautirao čovjeka koji se dva puta borio za naslov prvaka svijeta i to protiv Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera. Joshua ga je nokautirao u 4. rundi, Wilder u 9., a Hrgović u trećoj...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider