FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Šok na vaganju

Joshua smanjio kilažu, Ruiz još deblji od zadnje borbe: Hrgović izašao u kockastom hrvatskom dresu!

U Saudijskoj Arabiji odrađeno je službeno vaganje uoči jednog od najvećih boksačkih eventa u ovoj godini.

Andy Ruiz i Anthony Joshua (Screenshot YouTube)

Galerija

Uoči sutrašnjeg teškaškog okršaja u Saudijskoj Arabiji vagu su u Riyadu prošli Filip Hrgović i Eric Molina. Na istom će se eventu, u glavnoj borbi večeri, boriti prvak svijeta Andy Ruiz i izazivač Anthony Joshua.

Naš borac izašao je na pozornicu u kockastom dresu hrvatske reprezentacije. Nakon što je stao na vagu, ona je pokazala 109,3 kilograma. Molina je težio 112,4 kilograma.

Filip Hrgović (Screenshot) Brutalnim video Hrgović najavio svoj okršaj protiv Moline: "Odluka, predanost, uspjeh"

Bit će to jubilarna 10. profesionalna borba Filipa Hrgovića, dok će Molini to biti 33. profesionalni okršaj.

Meč neće krenuti prije 18 sati po hrvatskom vremenu, a tekstualni prijenos okršaja Hrgovića i Moline, kao i sve reakcije nakon njega, možete pratiti na našem portalu GOL.hr.

Ubrzo nakon njih na vaganje su izašli Andy Ruiz i Anthony Joshua. Naime, Joshua će se u subotu pokušati osvetiti jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, dok će Ruiz pokušati obraniti WBA, IBF i WBO teškaške naslove.

Prvi je na vagu stao izazivač Joshua, koji je izgubio nešto kilograma od njihove zadnje borbe, a vaga je pokazala 107,5 kilograma, što je skoro pet kilograma manje nego posljednji put. S druge strane, Ruizu je vaga pokazala čak 128 kilograma. To znači da je povećao svoju kilažu za gotovo sedam kilograma u odnosu na njihovu prvu borbu.

Hrgović u hrvatskom dresu (Screenshot)
Hrgović u hrvatskom dresu (Screenshot)

Zanimljivo, bez obzira na ishod meča, Joshua će zaraditi oko 60 milijuna eura, dok će se aktualni svjetski prvak Ruiz morat zadovoljiti s nagradom od 15 milijuna eura.

Nastavi čitati