Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usporedio Hrvatsku i Srbiju

Vučić o Mamiću i Dinamu: "Zvezda je ispred, vratilo se sve na svoje mjesto"

Srpski predsjednik pohvalio je hrvatske košarkaše, ali tvrdi da Srbi imaju veliku prednost.

Aleksandar Vučić (Foto: Cropix)

Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na televiziji govorio je o nogometu i košarci u Hrvatskoj i Srbiji, a između ostalog spomenuo je i Zdravka Mamića.

Posebno se osvrnuo na stanje u srpskoj košarci za koju tvrdi da ima dva kluba za Final Four.

"Što se tiče košarke, mislim da imamo dva kluba za Final Four, za prvih pet u Europi. To vam kažem kao netko tko bi za sedam, osam mjeseci trebao završiti fakultet za košarkaškog trenera, pa računam da nešto malo znam o tome. Toliko je uloženo, skupe momčadi imaju, puno je novca država uložila u jedne i druge, ogroman novac."

Hrvatska - Turska Poraz od Turske zakomplicirao sve: Već sad je jasno - Vatreni bi mogli imati tešku skupinu na Euru divider

Predsjednik Srbije tvrdi da Hrvatska ima fantastičan rasadnik talentiranih košarkaša, ali napominje da nikad neće dostići srpsku košarku:

"Nisam htio ići u Zvezdu ili Partizan, otišao sam na mjesto gdje ljudi najbolje uče. Moram još puno sati tamo odraditi, to je sada nebo i zemlja što se tiče košarke. Hrvati imaju izuzetno talentirane košarkaše, posebno iz zapadne Hercegovine. Strašni talenti, to su mladi, visoki, vižljasti dječaci. Oni imaju fantastičan rasadnik košarkaša, ali imaju puno lošiju školu od nas, puno manja ulaganja. Lošiji su od nas, nikad nas neće stići, ne u narednih 20 godina."

Usporedio je i hrvatski i srpski nogomet.

"U nogometu su se dogodile promjene na klupskoj razini, u bivšoj Jugoslaviji Crvena zvezda bila je aspolutno dominatna, Partizan je bio drugi, a zatim Dinamo i Hajduk. Poslije raspada bivše države, osvajanja titule prvaka Europe i svijeta, uz sve sankcije i ostalo, ne uvijek dobro upravljanje, Zvezda se raspadala, Partizan je bio puno jači na domaćem nivou, ali je bio puno slabiji od Dinama", rekao je pa dodao za Mamića da je stvorio veliki Dinamo.

Hrvatska - Turska Mediji iz susjedstva o bolnom porazu Hrvatske: Svi izdvajaju jednu stvar divider

"Dinamo je imao Zdravka Mamića, bez obzira na to što rade hrvatski sudovi i država s njim, to je njihova stvar, ali Mamić je stvorio veliki Dinamo. Zvezda i Partizan bili su puno slabiji, a danas je Zvezda ispred Dinama, vratilo se sve na svoje mjesto i onako kako pripada", zaključio je srpski predsjednik.


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider