Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
velšani ne smiju slaviti

Poraz od Turske zakomplicirao sve: Već sad je jasno - Vatreni bi mogli imati tešku skupinu na Euru

Poraz od Turske zakomplicirao je put Hrvatske na Euru.

Hrvatska - Turska (Foto: Borna Jaksic/Pixsell)

Hrvatska je bolnim porazom od Turske (0:1) u Osijeku pala na drugo mjesto skupine i malo zakomplicirala put na Euro 2024.

Da su osvojili tri boda na Opus Areni, Vatreni bi gotovo pa sigurno osigurali plasman na Euro koji se igra idućeg ljeta u Njemačkoj, no ovako su se doveli u situaciju da bi poraz u iduća tri susreta mogao biti poguban.

Za samo dva dana čeka ih gostovanje kod Walesa, koji je osvojio vrijedan bod na Poljudu pogotkom u posljednjim minutama, na kojem ne smiju izgubiti. Čak ni bod u Cardiffu ne bio loš pod uvjetom da Hrvatska upiše barem četiri boda protiv Latvije u gostima i Armenije na Maksimiru, a to bi značilo da kao drugoplasirana momčad skupine odlazi na Euro.

Hrvatski reprezentativci nakon utakmice Hrvatskoj treba sedam bodova za siguran plasman, no poraz u Walesu može nas ostaviti bez Eura divider

Ždrijeb na Euru bi mogao biti teži

Naravno, bilo bi sjajno uzeti svih devet bodova u preostala tri kola, ne samo zbog osvajanja prvog mjesta u skupini, već i zbog onog što kasnije slijedi, a to su jakosne skupine na ždrijebu Eura 2024. koji će se održati početkom prosinca.

Njie svejedno završe li u drugoj ili trećoj jakosnoj skupini, a čini se da je za Vatrene prva jakosna skupina nepovratno izgubljena. Presudili su kiksevi protiv Walesa i Turske na domaćem terenu, no do kraja kvalifikacija potrebno je skupiti što više bodova jer bi to uvelike moglo utjecati na njihov put na Euru. 

Hrvatska - Turska Mediji iz susjedstva o bolnom porazu Hrvatske: Svi izdvajaju jednu stvar divider

Da su Vatreni završili u prvoj jakosnoj skupini, izbjegli bi najteže protivnike kao što su Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, a to znači da bi put prema nokaut fazi Europskog prvenstva bio bitno lakši, no ovako ih čekaju teži protivnici.

Nažalost, ni druga jakosna skupina nije posve sigurna za Hrvatsku. Ne svladaju li Velšane u Cardiffu, Turska će završiti na prvom mjestu skupine što im donosi drugu jakosnu skupini, a u tom slučaju komplicira se situacija za Vatrene jer u najboljem slučaju mogu završiti u drugoj, dok bi u slučaju takvog raspleta najrealnija bila treća jakosna skupina.

To će, naravno, uvelike otežati posao jer već u grupnoj fazi Eura mogu izvući neugodne protivnike.

Standings provided by Sofascore

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Turska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider