Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
MALO SMO ZAKOMPLICIRALI

Hrvatskoj treba sedam bodova za siguran plasman, no poraz u Walesu može nas ostaviti bez Eura

Hrvatska nogometna reprezentacija i dalje ima sve u svojim rukama.

Umjesto pobjede kojom bismo praktički zakoračili na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Njemačkoj, hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u Osijeku od Turske. 

Time su današnjim protivnicima prepustili prvo mjesto u skupini te se doveli u situaciju da poraz u iduće tri utakmice više nije opcija. Barem ako želimo sami odlučivati o svom putu, a da ne moramo pratiti rezultate ostalih susreta.

Postoji opcija kako Hrvatska može ostati bez Eura

Pobjeda Latvije eliminirala je reprezentaciju Armenije iz utrke, no tu je Wales, protivnik kod kojeg će Hrvatska gostovati u nedjelju te protivnik koji je na našem terenu uhvatio vrijedan bod.

Eventualnim porazom na toj utakmici otvara se opcija u kojoj bi Hrvatska mogla ostati bez Europskog prvenstva.

Da bi se to dogodilo, Wales bi osim naše reprezentacije trebao savladati i Armeniju u gostima te Tursku kod kuće, dok bi Turci trebali za tri dana savladati Latviju kod kuće. 

Hoće li Hrvatska pobijediti u Walesu?

Ukupno glasova:

Tada bi se, čak i u slučaju hrvatskih pobjeda u preostala dva susreta, zatvorio krug triju momčadi sa po 16 bodova, gdje bi Hrvatska bila najslabija i time bi ostala bez izravnog plasmana u Njemačku, što bi s obzirom na sve bilo ravno katastrofi.

Naravno, našli bi se tad u dodatnim kvalifikacijama, no to je težak put i treba ga pod svaku cijenu izbjeći te termine tih utakmica iskoristiti za pripremne utakmice.

S druge strane, unatoč ovom porazu, sam bod u Walesu bio bi velik, jer Hrvatska onda s četiri osvojena boda iz preostala dva susreta (Armenija kod kuće i gostovanje u Latviji) odlazi na Euro, minimalno kao drugoplasirana reprezentacija skupine.

Šteta je možebitno izgubljenog prvog mjesta na ljestvici, koje bi donijelo bolju poziciju u ždrijebu, no glavno je što se bezbolnije naći u Njemačkoj. I to je sad potrebno osigurati u Walesu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider