Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Moralo se voditi računa"

Vrijeme zaledilo HNL: Ni novi tereni neće promijeniti stvari bez grijanja

Određeni su novi termini utakmica od proteklog vikenda, no u u pitanju je i odigravanja većine utakmica idućeg kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Brezni je ovih dana zvijezda HNL-a, u rangu disciplinskih sudaca ili barem onih s terena. Povjerenik Hrvatski Telekom Prve lige dijeli nove termine utakmica iako priznaje da će biti škakljivo i ovaj vikend.

"Za sada se po prognozama čini da će i ovo kolo biti po prognozama polarne hladnoće još uvijek. Istina rubno, ali zbog toga smo reagirali promjenom utakmice Rudeš - Hajduk koja se seli u Split", rekao je Brezni za Dnevnik Nove TV.

Derbi između Rijeke i Dinama igrat će se tako 7. ožujka u 17:00 na Rujevici. Isti dan, ali u 15:00 trebali bi se odigrati susreti Cibalije i Rudeša te Intera i Istre 1961. Rudeš i Hajduk su zamijenili domaćinstva. Igrat će se na Poljudu umjesto u Kranjčevićevoj.

U BiH i Srbiji se igralo?

"Je, igralo se, ali kod susjeda u Sloveniji su se morale dvije utakmice odgoditi."

Trener Dinama Mario Cvitanović spominjao je sucima kako je Dinamo igrao s Olympiakosom na -15 stupnjeva i da su Modri bili spremni za igru.

"Ja sam u razgovoru s igračima da vidim sigurnosno pitanje koje je bitno. Oni su apsolutno htjeli igrati da je sve OK. S tim smo stavom izašli na razgovor sa sucem, a oni nisu."

Kolega Ivica Medo smatra kako se i vodstvo HNL-a za ovaj scenarij trebalo bolje pripremiti.

"Mislim da se o tome trebalo više računa voditi, da se ne dogodi kolo u kojem se jedna utakmica igra, a druge se neće igrati. Trenutačno nema bodovne napetosti u vrhu tablice, ali da ima regularnost bi bila upitna", naglašava Medo i daje argumente za HNL koji bi se igrao od ožujka do prosinca bez prestanka.

"Mislim da je natjecanje jeftinije, u svakom slučaju. Druga stvar, smanjuje se broj igrača i bolesti, treća stvar i gledateljima je bolje."

Evo što o tome misli povjerenik Brezni:

"Problem nastaje u tome što je svake dvije godine Svjetsko ili Europsko prvenstvo na kojima naša reprezentacija sudjeluje. To znači da bi trebala biti pauza u prvenstvu od 15. svibnja do 15. srpnja pa opet ne bi dobili ništa."

Ključno je grijati terene

Stadnarni argumenti i teze koje se provlače godinama. Očito ni novi tereni koje HNS najavljuje neće puno promijeniti stvari ako neće imati grijanje. Bez grijanja, koliko god dobri bili, HNL će i dalje krajem veljače biti u istim problemima. Rujevica je najbolji primjer...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider