Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijete im sankcije

Vlasnik višestrukog prvaka Engleske moli navijače za donacije kako bi izbjegli bankrot: On svoj novac ne želi dati

Nekadašnji višestruki prvak Engleske spao je na niske grane te mu prijeti bankrot.

Dejphon Chansiri (Foto: Afp)

Vlasnik Sheffield Wednesdeya javno je zatražio od navijača da skupe novac za njego klub kako bi izbjegao bankrot.

Ovaj četverostruki osvajač engleskog prvenstva spao je na niske grane. Trenutno se natječu u Championshipu gdje im ove sezone ne ide nimalo bolje od imenjaka Sheffield Uniteda. Nalaze se na posljednjem mjestu sa samo 6 bodova, situacija bi iz loše uskoro mogla postati još gora.

Milijunaš, a traži navijače novac

Vlasnik Dejphon Chansiri obavijestio je navijače da im je financijska kontrola dala rok od 14 dana za isplatu 2,3 milijuna eura duga (2 milijuna funti). Ukoliko se dug ne podmiri Sheffieldu prijeti oduzimanje i to malo bodova što su skupili, blokada transfera te čak i bankrot.

Niko Kovač Niko Kovač izbacio branitelja naslova u njemačkom Kupu divider

“Ako 20 tisuća ljudi donira po 100 funti, to je dva milijuna funti i bilo bi jasno - možemo riješiti sve. Taj novac bi pokrio i porez i plaće. To bi trebalo učiniti do 10. studenog i ako pređemo 30 dana zakašnjenja, dobili bi zabranu transfera u tri prijelazna roka", rekao je zabrinuti Tajlanđanin.

Za obitelj Chansiri koja je vlasnik Sheffield Uniteda procjenjuje se da raspolaže s 575 milijuna dolara prema Forbesovim podacima i 42. je najbogatija na Tajlandu.

Cristiano Ronaldo VIDEO Ronaldo poludio na suca zbog crvenog kartona: Mane spasio stvar u produžetku divider

“Zašto bih igrao razne igre. Ako ne mogu platiti osoblje i ako su oni ljuti na mene, mom klubu će biti još gore. Ako osoblje ne dobije novac i ne radi svoj posao, klubu je gore.

Zašto bih riskirao radeći probleme svojim ljudima. To je moj posljednji izbor. Ako navijači ne razumiju, ja tu ne mogu pomoći. Ovdje sam devet godina, ovaj klub je dio mog života i ne razumijete koliko mi je važno", rekao je Chansiri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider