Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraljevski projekt

Rađa se Ronaldov nasljednik: Realova zvijezda ponosno pokazala isklesano tijelo, želi biti poput Cristiana

Realov krilni napadač Vinicus tjednima radi punom parom u kućnoj teretani s osobnim kondicijskim stručnjakom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez doveo je u Real Madrid mlađahnog Brazilca Viniciusa s idejom da od njega napravi novog Cristiana Ronalda. Madriđane je taj plan stajao 45 milijuna eura odštete plus bajoslovna plaća u sedmogodišnjem ugovoru.

Kraljevski projekt zasad se ne razvija po željama, no Brazilcu je tek 19 godina i ima još dovoljno vremena da postane dostojan nasljednik portugalskog stroja za golove.

Daniel Cormier u čudu gleda Cormier objasnio reakciju koja je postala viralni hit: "Nemoguća snaga. Zbog njega suci dobivaju srčani udar" divider

Vinicius je pokazao da je odličan dribler, hitar je i vižljast, no ima i puno nedostataka. Osim taktičke nepotkovanosti, 19-godišnji brazilski krilni napadač ima puno problema s realizacijom. Dobra je stvar što ulazi u puno šansi, ali zabija premalo golova.

Da je još daleko od Cristiana, čini se da je toga svjestan i sam Vinicius. To pokazuje podatak da je odlučio što efektivnije iskoristiti stanku koju je prouzročila pandemija koronavirusa.

Vinicius radim punom parom s osobnim trenerom

Vinicius je angažirao privatnog kondicijskog stručnjaka kako bi se što bolje spremio za nastavak sezone. Kažu da koristi iste metode kao i Cristiano Ronaldo. Brazilac želi isklesati tijelo poput Portugalca.

Želi popraviti sve aspekte fizičke pripreme, pa i neke tehničke detalje, kao što je položaj tijela u određenim situacijama. Želi postati još brži i jači, ali i spretniji u gol-situacijama. Maksimalna fizička priprema pridonosi i mentalnoj stabilnosti, smirenosti u krucijalnim trenucima.

gol expired Barca dovodi "bosanskog zmaja" i ucjenjuje Rakitića: Sudbinski razgovor s izbornikom! Ivan želi Modrićev status divider

Kroz cijeli taj proces vodi ga brazilski stručnjak za fizičku pripremu Thiago Lobo. On je stekao popriličnu reputaciju u Brazilu. Radio je u Santosu, a bio je i privatni trener Gabigolu dok je on bio u Interu.

Vinicius je uspio nagovoriti Loba da dođe u Madrid nakon što se ozlijedio protiv Ajaxa u Ligi prvaka. Za vrijeme karantene radili su u Viniciusovoj kućnoj teretani još intenzivnije nego inače.

Brazilac želi biti kao Cristiano Ronaldo

Brazilac je objavio fotografije na društvenim mrežama koje pokazuju da je vidno napredovao u pogledu mišićne strukture. Očito je puno radio na definiciji. Poanta je biti jači i eksplozivniji s približno jednakom ili manjom masom. Traži se nizak indeks masti u tijelu uz maksimalan mišićni tonus.

Fizička priprema bez pravilne ishrane ne daje prave rezultate. Brazilac je iznimno ozbiljno shvatio zadanu dijetu Realova nutricionistička stručnjaka. Angažirao je i osobnog kuhara. Navodno se striktno pridržava svih naputaka.

gol expired Čak se i Khabib sažalio nad sudbinom poraženog rivala: Sve je oduševila poruka Fergusonu divider

Naravno da Real ima svoje kondicijske stručnjake, no igračima nije zabranjeno dodatno raditi s privatnim trenerima. Jedini je uvjet da sve bude prijavljeno i usklađeno s klupskim programom rada.

Brazilac se u stanci očito potrudio, gusjenica se pretvara u leptira. Ocjene su komentatora da izgleda impresivno, no teren je jedini sudac. Kad sezona počne, vidjet ćemo koliko je doista napredovao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider