Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
budućnost je sada

Real sanja preokret na krilima tinejdžerske senzacije: Došao kao mlada nada i postao spasitelj

Apatiju koja se uvukla u momčad Reala razbijaju mladi lavovi Kraljevskog kluba.

Galerija Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) +2 Vinicius Junior (Foto: AFP)

Mladi Brazilac Vinicius Junior stigao je u Real kao veliki talent i zalog za budućnost. Vjerojatno su rijetki očekivali da će ta budućnost već za nekoliko mjeseci postati sadašnjost.

Vinicius je počeo karijeru u B momčadi, ali ubrzo je prebačen u A sastav i sve jače kuca na vrata udarne postave. Posljednji argument Santiagu Solariju dao je u pobjedi protiv Alavesa u kojoj je bio ključni igrač Reala.

Protiv tvrdog i neugodnog protivnika prevagu je donio upravo 18-godišnji Vinicus. U 30. minuti poslao je sjajnu loptu kroz noge protivnika i u dobru situaciju izbacio Reguilona, koji je asistirao Benzemi za pogodak u praznu mrežu.

U 80. minuti i sam se upisao u strijelce, i to nakon akcije koju je sam započeo. Prebacio je stranu i pronašao Asensia, koji je vratio Brazilcu za rutinski pogodak za 2:0.

Madridski mediji suglasni - Vinicius mora startati na Camp Nouu

Nakon ovakve partije madridski mediji puni su hvalospjeva na račun tinejdžerske senzacije i prvog igrača rođenog nakon 2000. godine koji je zaigrao za Real. Suglasni su u jednom – Vinicius mora početi sljedeću utakmicu, El Clasico u Kupu na Camp Nouu.

Real statistički igra jednu od najgorih sezona u 21. stoljeću; evidentno je da se u momčad koja je triput zaredom pokorila Europu uvukla apatija i zamor materijala. Potrebnu iskru i svježinu toj momčadi dali su mladi igrači, a najviše se ističe upravo Vinicius.

Real se posljednjih godina umjesto skupim pojačanjima okrenuo okupljanju mladih talenata i potencijalnih budućih zvijezda. Sudeći po igri Viniciusa, ali i ostalih mladaca poput Regiulona i Odriozole, mogla bi to biti dobra strategija Reala.

Ludi mjesec kao veliki test za mlade snage Reala

Sve su glasniji zahtjevi u madridskim medijima da se mlade talente promovira u udarne snage za najjače utakmice, pogotovo jer su mnogi senatori izvan stare forme. Osim Vinicusa, madridski mediji kao startera protiv Barce vide i Regiulona, 22-godišnjeg učenika Realove akademije koji sve više potiskuje Marcela, dugogodišnjeg lijevog beka koji ove sezone pokazuje osjetan pad forme.

Pred Realom je ludih mjesec dana – do 5. ožujka odigrat će tri El Clasica, osminu finala Lige prvaka s Ajaxom, gradski derbi s Atleticom te susrete s Gironom i Levanteom.

S obzirom na tešku krizu kroz koju je prošao Real, vodeća Barcelona uopće nije daleko odmakla. Katalonci su i sami u nekoliko navrata kiksali i bježe šest bodova Atleticu i osam Realu, a do kraja je dugih 16 kola.

U Madridu se nadaju da se još mogu uključiti u utrku za naslovom i preokrenuti sezonu koja je, blago rečeno, počela očajno. Još uvijek su u igri na sva tri fronta i nadaju se barem jednom trofeju ove sezone, a u središtu njihovih nadanja su mladi lavovi, posebno igrač koji izgleda kao sigurna oklada za buduću superzvijezdu – Vinicius Junior.

Super Bowl: Senzacionalni Patriotsi zaustavili Ramse i još se jednom upisali u povijest Tom Brady (Foto: AFP) Bill Belichick (Foto: AFP) LA Rams i New England Patriots na Super Bowlu (Foto: AFP) +4 Jared Goff na SuperBowlu (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider