Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
brady i belichick ušli u legendu

Super Bowl: Senzacionalni Patriotsi zaustavili Ramse i još se jednom upisali u povijest

New England Patriotsi pobijedili su u 53. Super Bowlu Los Angeles Ramse rezultatom 13:3 i osvojili šest naslov NFL lige.

Galerija Tom Brady (Foto: AFP) Bill Belichick (Foto: AFP) LA Rams i New England Patriots na Super Bowlu (Foto: AFP) +4 Jared Goff na SuperBowlu (Foto: AFP)

Najveći sportski događaj u SAD-u i jedan od najvećih događa u svijetu sporta općenito održan je pred 75 tisuća gledatelja na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti. U finalu američke NFL lige, poznatijem kao Super Bowl, New England Patriotsi pobijedili su Los Angeles Ramse 13:3 i tako se još jednom upisali u povijest.

Legendarni trener hrvatskog porijekla Bill Belichick i najbolji quarterback u povijesti Tom Brady u svojoj su 17. zajedničkoj sezoni i svom devetom finalu osvojili šesti trofej Vincea Lombardija čime su se Patriotsi izjednačili s Pittsburgh Steelersima po broju pobjeda u Super Bowlu.

Čudesni Brady i Bill Belichick

Bio je to i treći uzastopni nastup u finalu te druga pobjeda za momčad iz Bostona. Tom Brady s 41 godinom postao je najstariji quaterback pobjednik Super Bowla, čime je preskočio Peytona Manninga, koji je s Denverom osvojio prsten s 39 godina.

Sin hrvatskih iseljenika Belichick je pak najtrofejniji trener u povijesti Super Bowla.

Bill Belichick (Foto: AFP) Bill Belichick (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rezultatski najgori Super Bowl u povijesti

Bio je ovo jedan od najlošijih Super Bowlova u povijesti, rezultatski službeno najgori svih vremena.

Prvih 30 minuta završeno je drugim najmanjim rezultatom u povijesti finalne utakmice NFL-a (3:0). Jedine poene postigao je kicker New Englanda Stephen Gostkowski, koji je uspio pogoditi field goal sa 42 jarda u 20. minuti.

Ramsi su se s nule maknuli tek u samoj završnici treće četvrtine koja je završila s razočaravajućih 3:3 bez ijednog postignutog touchdowna.

Na kraju je skinut negativni rekord po broju poena u Super Bowlu star čak 46 godina.

Katastrofa jednog od najboljih napada lige

Patriotsi su sjajnom obranom zaustavili jedan od najboljih napada lige, koji je predvođen mladim quarterbackom Jaredom Goffom potpuno podbacio. Otkad najmlađi trener u povijesti Super Bowla Sean McVay vodi Ramse, nikad im se nije dogodilo da ostanu bez poena u prvom poluvremenu u kojem su uspjeli osvojiti mizernih 57 jarda. Nisu ni uspjeli doći u priliku zapucati prema golu New Englanda, a kamoli približiti se end zoni.

Ramsi nisu proradili ni u nastavku i mnogi se pitaju što se u najvažnojoj utakmici dogodilo sa spektakularnim napadom koji je gazio protivnike cijele sezone.

U posljednoj četvrtini hvatač New Englanda Sony Michel došao je do prvog i jedinog touchdowna na utakmici, koji je prelomio ovo rezultatski neviđeno loše finale NFL-a, no najbolji igrač susreta bio je drugi wide receiver Patriotsa Julian Edelman, koji je bio jedina svjetla točka obaju napada tijekom cijele utakmice.

Recimo i kako je u poznatom showu na odmoru nakon prvog dijela utakmice gledatelje zabavljao američki bend Maroon 5.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider